Çfarë mund të vizitoni në Delvinë?

23 May 2023 Delvine

Delvina ndodhet 16 km në verilindje të Sarandës, në jug të Shqipërisë. Sipërfaqja e përgjithshme është 183.01 km² dhe popullsia arrin në 7.598 banorë. Qyteti është i ndërtuar në një shpat mali. Burimet kryesore ekonomike të zonës

Më shumë
Turizmi bregdetar

Çfarë mund të vizitoni në Borsh?

23 May 2023 Borsh

Fshati i Borshit shtrihet midis Qeparoit dhe Piqerasit, rrugës nga Himara në Sarandë. Ai ndahet në Borshin e vjetër dhe Borshin e ri. Karakteristikë e tij është ndërthurja mal-det, duke mos harruar që plazhi i tij është më i madhi në ju

Më shumë
Evente

South Outdoor Festival

20 May 2023

 Festivali South Outdoor është një festë e të gjitha aktiviteteve të organizuara në ambjentet e jashtme: sportit, kulturës, traditës, muzikës, natyrës dhe ushqimit. Duke u zhvilluar çdo vit në fshatin Borsh, në jug të Shqipërisë

Më shumë
Turizmi bregdetar

Çfarë mund të vizitoni në Vlorë?

20 May 2023 Vlore

Vlora ndodhet në jugperëndim të Shqipërisë, buzë Adriatikut. Vlora është qytet i lashtë, i themeluar në shek.VI p.e.s. Ajo më parë njihej me emrin Aulona. Vlora është edhe qyteti ku është shpallur Deklarata e Pavarësisë shqiptare,

Më shumë
Turizmi bregdetar

Çfarë mund të vizitoni në Vuno-Jal?

26 Feb 2023 Vuno-Jal

Vunoi është një fshat i pozicionuar në jug të qytetit të Vlorës, midis Dhërmiut dhe Himarës. Objektet e Trashëgimisë Kulturore të rëndësisë së veçantë që mund të vizitoni në Vuno  janë: Kulla në lagjen e poshtm

Më shumë
Turizmi bregdetar

Çfarë mund të vizitoni në Qeparo?

26 Feb 2023 Qeparo

Fshati i Qeparoit ndodhet midis Porto Palermos dhe Borshit.  “Qeparoi i vjetër”, i gjithë fshati ka pamje të bukur dhe arkitektonikë tradicionale. Rrugicat me kalldrëm dhe kishat e vjetra përbëjnë një figurë magjepsëse. Objekte t�

Më shumë
Turizmi bregdetar

Çfarë mund të vizitoni në Himarë?

18 Feb 2023 Himare

Himara është një qytet bregdetar në jug të Shqipërisë midis Vlorës e Sarandës, karakterizuar nga klimë mesdhetare e atraksione të shumta turistike. Aty mund të vizitoni objekte të shumta të trashëgimisë kulturore që janë të lidhur

Më shumë