Turizmi malor

Çfarë mund të vizitoni në Kolonjë?

25 Sep 2023 Kolonje

Kolonja është një destinacion i bukur turistik i frekuentuar më së shumti nga turistë të huaj kryesisht nga Evropa Qendrore dhe ajo Lindore, por edhe ata vendas. Të vizitosh Kolonjën në çdo cep të saj shikon natyrën e saj të shkëlqyer me vende shumë të bukura, ndërsa nuk do të mungojnë takimet me njerëz bujarë, mikpritës e të kulturuar.

Objektet e Trashëgimisë Kulturore të rëndësisë së veçantë që mund të vizitoni në Kolonjë

 • Historik - Arkeologjik
 1. Kalaja e Gradishtës, Barmash
 2. Kalaja e Gradecit, Ersekë
 3. Kalaja e Gradecit, Leskovik
 4. Kalaja e Gurit të Ninës, Luaras
 5. Muret Antike Pranë Kanalit të Ventrokut
 6. Kalaja në Kodrën e Hollmit, Mollas
 7. Vendbanimi Prehistorik në Kodrën e Fshatit Kamnik
 8. Vendbanimi Prehistorik në Kodrën Guri i Madh
 • Turizmi i Kulturës, Trashëgimi - Arkitekturë
 1. Ura në Postenan, Ersekë
 2. Ura në Orgockë, Çlirim
 3. Ura e Vogël e Radovës mbi Përroin e Radovës, Leskovik
 4. Konaku i Miqve në Shtëpinë e Jani Vretos, Postenan
 5.  Rrënojat e Banesës së Petro Nini Luarasi, Kolonjë
 • Burime të tjera Kulturore
 1. Tumat e Kamenicës, Mollas
 2. Tumat në Ersekë

Objekte kulti si:

 • Turizmi i Kulturës - Fetar
 1. Kisha e Shën Mërisë, Leskovik
 2. Kisha e Shën Mëhillit, Shalës
 3.  Kisha e Shën Mërisë, Shalës
 4.  Kisha e Shën Mërisë, Cerckë
 5.  Kisha e Shën Kollit, Rehovë
 6.  Kisha e Shën Kollit, Cerckë
 7.  Kisha e Shën Kollit, Vodicë
 8.  Teqja ku Punoi Baba Braho, Qesarak
 9.  Tyrbja në Varrin e Bejtexhiut Hasan Zyko Kamberit, Starje
 10.   Ikonostasi i Kishës së Shën Gjergjit, Rehovë
 11.   Kisha e Shën Kollit, Shalës
 12.   Kisha Fjetja e Shën Mërisë, Postenan
 13.    Kisha e Shën Thanasit, Borovë

 Objekte të tera me rëndësi kulturore natyrore që mund të vizitohen janë:

 • Burime të tjera Natyrore
 1.       Banjat e Avullit të Postenanit, Leskovik
 2.       Bokërimat e Piskalit, Novoselë
 3.       Dritare dhe Mbulesa Tektonike e Qinam-Vodicës, Mollas
 4.       Tisi i Golos, Gërmenj
 5.       Ujëvara e Rehovës, Ersekë
 6.       Travertinat (Çmersat) e Blushit, Mollas
 7.       Lisat e Shënkollit, Lengezë
 8.       Grumbullim i Plepit të Egër, Varishte
 9.       Robujt e Batrës, Taç Lart
 10.       Liqeni Akullnajor i Gramozit, Starje
 11.      Burimet Termale të Vromonerit, Leskovik
 12.      Rrapi i Leskovikut
 13.      Dafina e Cerckës, Leskovik
 14.      Korrija e Mullirit "Shën Thanasi" Gostivisht
 15.      Rrapi i Mbrezhdanit, Novoselë
 16.      Pishat e Pogonicës, Radanj
 17.      Rrepet e Glinës
 18.      Bredhi i Shtikës, Mollas
 19.      Selvitë e Radovës, Leskovik
 20.      Korija e Shën Kollit e Vodicës, Mollas
 • Turizëm i Interesit të Veçantë - Speleologji
 1.      Shpella e Podës, Leskovik
 • Turizizmi i Natyrës - Malor - Sportiv
 1.      1. Kanioni i Virkës      
 2.      2. Bredhi i Hotovës, Dangelli
 3.      3. Gërmenj - Shelegur

Fshatrat e Kolonjës           

Barmash - Barmash · Leshnje · Shalës · Gozhdorazhdë · Sanjollas · Kamnik · Bënjëz · Radimisht · Arrëz, Rajan, Çlirim - Finiqi · Buronjë ·Vrion · Karahaxhë · Bregas, Mollas - Bezhani, Blushi, Boshanji, Butka, Helmësi, Kozeli, Mileci, Pepellashi, Qafzezi, Qinami, Skorovoti, Shtika, Vodica, Novoselë - Mesiçkë, Kagjinas, Zharkanj, Piskal, Vitisht, Shijan, Kaduç, Dermar, Mbreshtan, Qendër Ersekë - Starje, Bejkovë, Psar, Selenicë, Kreshovë, Gostivisht, Lëngëz, Kodras, Borovë, Taç Qendër, Taç i Poshtëm, Taç i SipërM, Rehovë, Gjonç, Prodan, Kabash, Qendër Leskovik - Pobickë, Cerckë, Radat, Radovë, Postenan, Lashovë, Peshtan, Podë, Kovaçisht, Vrepckë, Gërmenj, Radanj, Glinë, Gjerakarë.

Book your vacations