Muze

Muzeu Historik Lushnjë

Muzeu Historik Lushnjë është një institucion kulturor i rëndësishëm në qytetin e Lushnjës, i cili konservon dhe ekspozon një gamë të gjerë të objekteve të rëndësishme historike dhe kulturore. Me rreth 200 objekte në koleksionin e tij, ky muze ofron një udhëtim të pasur nëpër histori
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Muzeu i "Kongresit të Lushnjës"

Muzeu i "Kongresit të Lushnjës" është një institucion kulturor që fillimisht u hap si Shtëpi Muze në vitin 1960. Ndodhet në qytetin e Lushnjës dhe është vendosur në një ndërtesë që ka një rëndësi të veçantë historike, pasi në këtë ndërtesë u zhvillua Kongr
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Muzeumi i Shkencave të Natyrës

Muzeumi i Shkencave të Natyrës "Sabiha Kasimati" në Tiranë ka një histori të gjatë dhe të pasur. Themeluar në vitin 1948 si pjesë e Institutit të Shkencave, më vonë, në vitet '50, kaloi nën përkujdesjen e Fakultetit të Shkencave të Natyrës në Universitetin e Tiranës. Në atë kohë
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Muzeu "Ndre Mjeda"

Muzeu "Ndre Mjeda" është një nga pikat më të rëndësishme të trashëgimisë kulturore në Shqipëri dhe një destinacion i preferuar për turistët dhe pasionistët e historisë. Vendndodhja e tij në Kukël, një fshat i bukur mes Shkodrës dhe Lezhës, e bën që ky muze të ketë nj&
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Muzeumi Historik i Matit

Muzeumi Historik i Matit, i ndërtuar në vitin 1983, është një institucion kulturor i rëndësishëm që promovon dhe ruan trashëgiminë historike të zonës së Matit. Ky muze është i specializuar në ekspozitën dhe interpretimin e historisë lokale, duke ofruar një pamje të thellë të kultur&
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Teatri Migjeni

Teatri Migjeni ndodhet në qendër të qytetit të Shkodrës. Teatri ka më shumë se 80-të vite që funksion dhe ka realizuar mbi 300 premiera. Teatri i Shkodrës mban emrin e poetit të shquar Migjeni, si një ndër teatrot më të mira të vendit tonë, i cili ruan traditën më të shëndoshë të shoq
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Banesa e familjes së Nënë Terezës, Shkodër

Banesa e familjes së Nënë Terezës në Shkodër është bërë një shtëpi muze dhe një vend pelegrinazhi. Kjo banesë tashmë është një vend i kushtuar shenjtores së Kishës Katolike, dhe ka një status të veçantë si Monument Kulture. Banesa ka një ambient si të viteve 1930. Aj
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Shtëpia e Pashko Vasës, Shkodër

Shtëpia ku lindi Pashko Vasa është një shtëpi karakteristike shkodrane. Ajo ishte baza kryesore e Lidhjes së Prizrenit dhe ka një histori të lavdishme 300-vjeçare. Shtëpia është rinovuar dhe restauruar tërësisht në vitin 1977, si dhe në vitin 2013 nga shteti shqiptar. Të gjitha dyert, dyshemetë, dritaret, t
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Galeria e Arteve , Shkodër

Galeria e Arteve është një institucion i rëndësishëm kulturor në qytetin e Shkodrës. Ajo u themelua në vitin 1973 dhe ka për mision mbledhjen, konservimin dhe ekspozimin e veprave të artit pamor. Gjithashtu kryen edhe promovimin e krijimtarisë së artistëve të qytetit të Shkodrës dhe zhvillimeve bashkëkohore n
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Rezidenca e Familjes Mbretërore

Rezidenca e Familjes Mbretërore ndodhet në qendër të kryeqytetit dhe është aktualisht rezidenca kryesore e Familjes Mbretërore. Rezidenca është porositur nga Mbreti Zog në vitin 1929 dhe u ideua nga arkitekti austriak Kohler. Mbreti Zog I e mori atë për banim, me shpalljen e tij Mbret i Shqipërisë. Pas Luftës së II Bo
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Muzeu Kadare - Shtëpia Studio e Shkrimtarit Ismail Kadare

Shtëpia Studio Kadare ndodhet në katin e tretë të një pallati në Rr.e Dibrës. Shtëpia është shpallur Monument Kulture në vitin 2015 Kjo shtepi u projektua nga arkitekti M.Velo në vitin 1972. Shkrimtari I.Kadare ka jetuar në këtë apartament në vitet 1974 - 1989. Ndërtesa ose siç quhej në atë koh&e
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Piramida, Tiranë

Piramida ndodhet në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, në një nga pikat më nevralgjike të qytetit të Tiranës. Piramida u ndërtua në vitet 1986 - 1988, duke shërbyer si një muze i trashëgimisë së diktatorit E.Hoxha deri në vitin 1991. Kjo strukturë u projektua si krahë shqiponje, simbol i vet&eu
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Muzeu Etnografik, Kavajë

Muzeu etnografik ndodhet rreth 800 m larg qendrës së qytetit të Kavajës. Muzeu është një nga ndërtesat më karakteristike të qytetit, i përket ndërtimit të banesave me çardak. Në qendër gjenden dy shtëpitë e zjarrit, anash saj dy dhomat e tjera dhe në ballinën e tyre përgjatë këtyre
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Pallatit i Brigadave

Pallati presidencial është një ansambël historik i rëndësisë së veçantë në Tiranë. Pallati presidencial dhe parku i tij është një monument i trashëgimisë kulturore në Tiranë. Ky monument është i llojit "Arkitekturë", i miratuar në nëntor të vitit 2004. Duke filluar nga vit
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Sheshi Sulejman Pasha

Monumenti i Sulejman Pashës Bargjinit gjendet në qytetin e Tiranës, në sheshin që mbart emrin e tij, Sheshi Sylejman Pasha. Monumenti është vepër e skulptorit Maksim Shurdhi. Sylejman Pashë Bargjini ka qenë një fisnik shqiptar i Perandorisë Osmane dhe themeluesi i qytetit të Tiranës. Ai u lind në fshatin Bargjin por jetoi n
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Vila e Sali Shijakut, Tiranë

Vila e Sali Shijakut ndodhet në Rr.Vildan Luarasi, Tiranë. Vila është e ndërtuar në gjysmën e parë të shek.XIX dhe është shembulli tipik i banesës tiranase. Banesa e Shijakasve është shpallur monument kulture në vitin 1973.                 
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Parku Zoologjik, Tiranë

Parku Zoologjik  ndodhet pranë Kopshtit Botanik, në fund të digës së liqenit artificial të Tiranës, e quajtur shëtitorja Lasgush Poradeci. Parku Zoologjik është hapur në vitin 1971. Ai është i vetmi Park Zoologjik publik në Shqipëri, i ndërtuar në vitet 1960-1966, sipas një projekti të hartuar nga
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Monumenti i 100 vjetorit të Pavarësisë

Monumenti i Pavarësisë ndodhet  në Parkun “Rinia”, një nga parqet më të frekuentuara në qendër të Tiranës. Ky monument është ngritur në nëntor të vitit 2012, për të shënuar 100 vjetorin e deklarimit të pavarësisë së Shqipërisë  nga Perandoria Otomane, më
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Varrezat e Ushtarëve Gjermanë

Varrezat e ushtarëve gjermanë ndodhen në Parkun e Madh të Liqenit, në një kënd të Ansamblit Memorial, Tiranë. Këto varreza përkujtojnë ushtarët gjermanë të rënë gjatë Luftës së Dytë Botërore në Shqipëri. Në qendër të varrezave me një madhësi prej 150 m2,
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Muze

Varrezat e Ushtarëve Anglezë

Varrezat e ushtarëve Anglezë ndodhen në Parkun e Madh të Liqenit, në një kënd të Ansamblit Memorial, Tiranë. Kjo varrezë përkujton ushtarët britanikë të rënë gjatë Luftës së Dytë Botërore në Shqipëri. Gjatë kësaj lufte 52 ushtarakë britanikë dhe të Komonuelthi
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.