Çfarë mund të vizitoni në Pukë?

01 Feb 2024

Puka shtrihet në pjesën qendrore të Shqipërisë Veriore përgjatë krahut të majtë të Drinit. Sipërfaqja e përgjithshme është mbi 505.86 km² dhe popullsia arrin në 34.000 banorë. Ajo kufizohet në lindje me Urën e Vezirit e Fushën e D

Më shumë
Destinacione

Çfarë mund të vizitoni në Kavajë?

09 Nov 2023 Kavajë

Kavaja ndodhet në jugperëndim të Tiranës, në lartësinë 34 m mbi nivelin e detit. Kavaja është një qytet në Shqipërinë e mesme e cila kufizohet në veri me Durrësin 17 km, në lindje me Tiranën 27 km, në jug me Rrogozhinën 15 km ndër

Më shumë
Destinacione

Çfarë mund të vizitoni në Maliq?

25 Sep 2023 Maliq

Maliqi shtrihet në Juglindje të Shqipërisë, bën pjesë në Qarkun e Korçës, shtrihet në veri perëndim të qytetit të Korçës, rreth 13 km larg tij, dhe në perëndim të fushës së Korçës, përgjatë rrjedhës së lumit Devoll. Bashkia

Më shumë
Destinacione

Çfarë mund të vizitoni në Kolonjë?

25 Sep 2023 Kolonje

Kolonja është një destinacion i bukur turistik i frekuentuar më së shumti nga turistë të huaj kryesisht nga Evropa Qendrore dhe ajo Lindore, por edhe ata vendas. Të vizitosh Kolonjën në çdo cep të saj shikon natyrën e saj të shkëlqyer

Më shumë
Destinacione

Çfarë mund të vizitoni në Devoll?

13 Sep 2023 Devoll

Devolli ndodhet në juglindje të Shqipërisë, në Korçë. Në anën perëndimore të luginës shtrihet shtylla kurrizore e malit Morava, i cili është kufiri më i gjatë që ndan Devollin me Korçën.  Sipërfaqja e përgjithshme është mb

Më shumë
Destinacione

Çfarë mund të vizitoni në Gjirokastër?

03 Sep 2023 Gjirokaster

Gjirokastra është e vendosur në faqen e Malit të Gjerë,në shpatet verilindore të tij dhe në krahun e majtë të luginës së lumit Drino. Ky qytet bën pjesë në Trashëgiminë Botërore të UNESCO-s, Qyteti i vjetër është i famshëm për

Më shumë
Destinacione

Çfarë mund të vizitoni në Pogradec?

03 Sep 2023 Pogradec

Pogradeci është perla e Liqenit që ndodhet në juglindje të Shqipërisë. Pogradeci shtrihet në një luginë 700 m mbi nivelin e detit dhe rrethohet në perëndim nga malet, në jug dhe në lindje nga kodra të ulta. Sipërfaqja e përgjithshme

Më shumë
Destinacione

Çfarë mund të vizitoni në Konispol?

05 Jul 2023 Konispol

Konispoli shtrihet në një luginë me lartësi 400 m mbi nivelin e detit, në skajin më jugor të Shqipërisë. Sipërfaqja e përgjithshme është 221.88 km² dhe popullsia arrin në 13.737 banorë. Konispoli kufizohet me Shalësin dhe malin e Sar

Më shumë
Turizmi kulturor

Gjrokastra e traditës dhe kulturës, qyteti i gurtë mikpret nga sot data 24 dhe për 8 netë Festivalin Folklorik Kombëtar.

24 Jun 2023

Gjrokastra e traditës dhe kulturës, qyteti i gurtë mikpret nga sot data 24 dhe për 8 netë Festivalin Folklorik Kombëtar. Për më shumë se një javë, Gjirokastra do të jetë qyteti më turistik dhe kulturor, i hapur për të gjithë grupmosh

Më shumë
Turizmi kulturor

Muzeu i Delvinës

21 Jun 2023 34FQ+5XH, Rruga Gjin Bue Shpata, Gjirokaster, Albania

Muzeu i Delvinës është një aset i rëndësishëm historik e kulturor. Muzeu, ku pasqyrohen traditat ,zakonet vlerat dhe pasuristë e zonës. Rihapja e Muzeut u  bë e mundur në dhjetor të vitit 2021, në godinën dykatëshe, nisur nga inte

Më shumë