Turizmi kulturor

Çfarë mund të vizitoni në Gjirokastër?

03 Sep 2023 Gjirokaster

Gjirokastra është e vendosur në faqen e Malit të Gjerë,në shpatet verilindore të tij dhe në krahun e majtë të luginës së lumit Drino. Ky qytet bën pjesë në Trashëgiminë Botërore të UNESCO-s, Qyteti i vjetër është i famshëm për ruajtjen e mirë të arkitekturës autentike dhe kalaja e tij me pamje nga i gjithë qyteti, shtëpitë e vjetra mbështeten në shpatet e kodrave me fasadave të bukura dhe të vjetra prej druri. Duke qenë vendlindja e shkrimtarit nobelist Ismail Kadare dhe gjithashtu e liderit famëkeq komunist Enver Hoxha, qyteti është intrigues dhe i diskutueshëm pasi ruan mirë të gjitha fazat e historisë.

Objektet e Trashëgimisë Kulturore të rëndësisë së veçantë që mund të vizitoni në Delvinë

 • Historik - Arkeologjik
 1. Kalaja e Gjirokastër
 2. Kalaja e Shtëpezës
 3. Kalaja e Jermës
 4. Kalaja e Kardhiqit
 5. Kalaja e Shën Triadhës
 6. Kalaja e Paleokasetës

    

 • Turizmi i Kulturës, Trashëgimi - Arkitekturë
 1. Ura e Kollorcës
 2. Ura në Subash 
 3. Ura e Ujësjellësit të Sopotit 
 4. Ura e Nivarit
 5. Bredhi i Sotirës, Gjirokastër
 6. Kompleksi i Banesave të Familjes Zhapa
 7. Rrapi i Libohovës
 8. Rezervat Natyror, “Bredhi i Kardhiqit"
 9. Shtëpia e Topullarve,
 10. Qafa e Çajupit
 11. Lagjia Palorto
 12. Tavani dhe Porta e Vjetër në Banesën e Kozma Shajkos
 13. Monumenti i Çerçiz Topullit
 14. Shkolla e Mesme Artistike
 15. Shtëpia e Vajës
 16. Godinë 2 Kate, Çati me rrasa guri, Mure të suvatuara
 17. Mitropolia
 18. Ish Policia, Isha Burgu
 19. Ish Mulliri
 20. Poliklinika
 21. Ish Dyqani Ushqimor
 22. Shkolla Fillore "Bajo Topulli"
 23. Xhamia në Meçite
 24. Familja Peshkëpia
 25. Dispanceria, Zapanaja
 26. Shkollë Jo-Publike Ortodokse
 27. Vila Gurgai, Hotel Kalemi
 28. Vila Gurgai 1
 29. Ish Shtëpia e Pritjes
 30. Ish Shtëpia e Pionerit
 31. Qyteti Muze, Gjirokastër
 • Banesat:
 • Banesa Pronë Shtetërore
 • Banesa e Ismail Kadaresë
 • Banesa dhe Zapanaja e Zakatëve
 • Banesa e Skëndulajve
 • Banesa e Adem Zekos
 • Banesa e Astrit Dhramit
 • Banesa e Myrteza Toros
 • Banesa e Petro dhe Sevo Stavrit
 • Banesa e Veiz Xhezos
 • Banesa e Angonatëve
 • Banesa e Koço Pacelit dhe e Polo Zoicës
 • Banesa e  Vëllezëve Xhaxhiaj
 • Banesa e Mine Halite
 • Banesa e Farie Duros
 • Banesa e Resul dhe Feta Hoxhës
 • Banesa e Muço dhe Bajram Hoxhës
 • Banesa e Abdyl Babaramos
 • Banesa e Isuf Jahos
 • Banesa e Islam Kokonës
 • Banesa e Niazi Ficos
 • Banesa e Muhamet Ficos
 • Banesa e Irfan dhe Haki Kokolarit
 • Banesa e Hatif Zekos
 • Banesa e Resajve,
 • Banesa e Bejo Beqirit,
 • Banesa e Rahman Qeribashit dhe Jani e Jorgo Gjinit
 • Banesa e Pertef dhe Xhevat Angonit
 • Banesa e Myzejen Brahjes
 • Banesa e Galip Sinoimerit
 • Banesa e Galaxhinjve
 • Banesa e Mitro Koços
 • Banesa e Kikinajve
 • Banesa e Sulo Llaqit
 • Banesa e Halim Çanos
 • Banesa e Vllaznisë Xheneti
 • Banesa e Iljaz Babametos
 • Banesa e Jorgo dhe Vasil Papadhopulit
 • Banesa e Sherif Çuberit
 • Banesa e Mehdi Çiços dhe Azem Berberit
 • Banesa Pronë Shtetërore
 • Banesa e Nadire Babametos, e Eqerem Çabej
 • Banesa e Bako Bathaj
 • Banesa e Asllan Myhedinit
 • Banesa e Donika Qendros, e Vasil Çiços
 • Banesa e Naim Çenes
 • Banesa e Ahmet Dudunit, e Zylfe Bakirit
 • Banesa e Mexhit Kokalarit
 • Banesa e Vëllezërve Kore
 • Banesa e Myzafer Karagjozit
 • Banesa e Skënder Dorit, Faslli Lulos dhe Nelo Kabilit
 • Banesa e Ismail Kadaresë
 • Banesa e Azis Hoxhës
 • Banesa e Sabaudin dhe Hysen Kodrës, e Agron Kokalarit
 • Banesa e Afrim dhe Kasem KasitBanesa e Koço Pacelit
 • Banesa e Vojsava, e Vera dhe Agron Berberit
 • Banesa e Liljana Kotroçit
 • Banesa e Fitim dhe Halim Çoçolit
 • Banesa e Jorgo Nanos
 • Banesa e Shpresa Devollit
 • Banesa e Zeman Tenas
 • Banesa e Isuf Ngjelina
 • Banesa e Etem dhe Nado Bajo
 • Banesa e Denisa Bashos, e Halim Qezi, e Sedat Cinko dhe Muslim Bacos
 • Banesa e Fejzi Kokalari
 • Banesa e Mentor Kore
 • Banesa e Mihallaq Taho
 • Banesa e Rizo Seiti, e Kaso Berberit
 • Banesa e Vëllazëria Kokobobo
 • Banesa e Sami Abazi, e Vaso Konomi
 • Banesa e Apostol Ura
 • Banesa e Shamise Beduni
 • Banesa e Mihal Taçit, e Nexhip Zhorda
 • Banesa e Adriatik Toro
 • Banesa e Afrim Gogoni
 • Banesa e Baqir Llano
 • Banesa e Alize Kaso
 • Banesa e Sofia Naka
 • Banesa e Violeta Kallajxhi, e Saimir Sinoimeri
 • Banesa e Sofia Kofina
 • Banesa e Stavri Kamberi
 • Banesa e Rexhep Suti, e Dasho Hida dhe e Ksenofon Duka
 • Banesa e Tajar Kokalari
 • Banesa e Tasim Harshova
 • Banesa e Thologo Paskali
 • Banesa e Baftjar Dobi
 • Banesa e Seit Seiti
 • Banesa e Vasil Doda
 • Banesa e Thoa Anastasi
 • Banesa e Saimir dhe Elvetina Skënduli
 • Banesa e Maksi Cepollari, e Nevreze Hora
 • Banesa e Thoma Kekezi
 • Banesa e Sami, e Ustref dhe Talo Dalipi
 • Banesa e Pilo Zoica dhe Bido Tushe
 • Banesa e Dritan Shehu
 • Banesa e Kristokomb Kamberi
 • Banesa e Vangjel dhe Dhimo Dhima
 • Banesa e Sanie dhe Eduart Zani
 • Banesa e Fatos Harshova
 • Banesa e Feim Lenja
 • Banesa e Tonino dhe Milto Hido, Ish Radio
 • Banesa e Ajet Veshi, Filip Konomi
 • Banesa e Sotiraq Fidho, e Skënder Myftari
 • Banesa e Llambi Dilo
 • Banesa e Mihal Kaçi
 • Banesa e Palifron Rrapo, Sotir dhe Stefan Duka
 • Banesa e Pilo Qiriazi
 • Banesa e Kozeta Nika, e Vasil Qifti
 • Banesa e Jorgo Telo, e Spiro dhe Jorgo Llavdaniti
 • Banesa e Pirro Njocko
 • Banesa e Vangjel Dhima
 • Banesa shumë Familjare
 • Banesa e Margarita Dhima
 • Banesa e Theodhori Lula
 • Banesa e Panajot Foto, e Krista Neti
 • Banesa e Jorgo Papazisi
 • Banesa e Viktor Laboviti, e Llazi Duka
 • Banesa e Vangjel, e Vaso, e Liljana dhe Nase Bakuli
 • Banesa e Baftjar dhe Bashkim Ahmeti
 • Banesa e Fredi Boçi
 • Banesa e Vison Miço
 • Banesa e Stefan Lani
 • Banesa e Fori Tolica
 • Banesa e Antigoni Bakalli
 • Banesa Sallaku
 • Banesa e Patra Naçi, e Figalina Zoto
 • Banesa e Veip Dulo
 • Banesa e Vasil Muka
 • Banesa e Vasiliqi Kekezi
 • Banesa e Petraq Qurku
 • Banesa e Thanas Kamberi
 • Banesa e Vaso Papait
 • Banesa e Shaho Mezini
 • Banesa e Tomorr Hoxha
 • Banesa e Arsen Arseni
 • Banesa e Niko Lula
 • Banesa e Vëllazëria Pumo
 • Banesa e Orfea Beci
 • Banesa e Vangjel Çami
 • Banesa e Dasho Luke
 • Banesa e Zenel dhe Islam Sino
 • Banesa e Zini Asati
 • Banesa e Jani Dhimitri
 • Banesa e Jani Koka
 • Banesa Tero Arseni
 • Banesa e Kristaq Xhumbi
 • Banesa e Kane Lula
 • Banesa e Kiço Godella
 • Banesa e Anastas Bozhori
 • Banesa e Xhelo Xhelili
 • Banesa e Manush Karalli
 • Banesa e Ramize Vehbi
 • Banesa e Muin Bozgo, Vilson Shapllo
 • Banesa e Koço Spiri
 • Banesa e Llaqi Papazisi
 • Banesa e Lolomani
 • Banesa e Ruzhdi Lluri
 • Banesa e Mondi Sinoimeri
 • Banesa e Aleks Leka
 • Banesa e Agron dhe Sokol Mezini
 • Banesa e Zini Sinani
 • Banesa e Tare Vishe
 • Banesa e Pëllumb Vehbi
 • Banesa e Vëllazëria Kale
 • Banesa e Agush Sinani
 • Banesa e Aleks Llambro
 • Banesa e Jorgo Maliko
 • Banesa e Gligor Panajoti
 • Banesa e Shano Mezini
 • Banesa e Dasho Zyberi
 • Banesa e Note Buzo
 • Banesa e Miho Kabili
 • Banesa e Maliq Hajro
 • Banesa e Agron Karagjozi
 • Banesa e Asaf dhe Tasin Kore
 • Banesa e Haseni dhe Alketa Kore
 • Banesa e Bashkim Ligu
 • Banesa e Dasho Karagjozi
 • Banesa e Femi Sinoimeri
 • Banesa e Fero, e Abaz dhe Eduart Gjebrea
 • Banesa e Genci Karagjozit
 • Banesa e Hekuran Çeribashi
 • Banesa e Kapo dhe Ilvi Kavo
 • Banesa e Siri Zhuli
 • Banesa e Kaso Demo
 • Banesa e Limoz Bizhuci
 • Banesa e Roland Laro
 • Banesa e Myrteza Garoni
 • Banesa e Haki Karagjozi
 • Banesa e Shpëtim Mustafai
 • Banesa e Familjes Çeribashi
 • Banesa e Leonard, e Neim dhe Enver Sinani
 • Banesa e Ferit Karagjozi
 • Banesa e Seliko Çenko
 • Banesa e Qibrie Ciu
 • Banesa e Sadik Koçi
 • Banesa e Sami Sinani
 • Banesa e Niko Luzi
 • Banesa e Srefan Veneti
 • Banesa e Luan Myrtaj dhe Tasim Kasi
 • Banesa e Jaho Selfo
 • Banesa e Tasin Sinani
 • Banesa e Familjes Kotoni dhe e Familjes Çeribashi
 • Banesa e Vangjel Karasa
 • Banesa e Xhevdet Kore
 • Banesa e Zaim Braja
 • Banesa e Besim Kavo
 • Banesa e Jonuz Buzit, e Josif Gjoleka dhe e Anastas Lako
 • Banesa e Mujo, e Safet  dhe e Kastriot Selfo, e Frida Mehmeti
 • Banesa e Selfo Mustafai
 • Banesa e Tasim dhe Adem Kasi
 • Banesa e Thoma Vesho
 • Banesa e Isak Karagjozi
 • Banesa e Sulejman Lani
 • Banesa e Vedat dhe Selfo Çoçoli
 • Banesa e Donika, e Arben dhe e Kristo Llace
 • Banesa e Jani Ajdhoni
 • Banesa e Maliq Tauzi
 • Banesa e Linda Kallulli
 • Banesa e Sokol, e Munir dhe Mjaftete Baboçi
 • Banesa Çami
 • Banesa Ish Gorica
 • Banesa Shtino
 • Banesa Çoçoli
 • Banesa e Hasan dhe Refat Zazani
 • Banesa e Bekim Xhiku dhe Tomorr Huso
 • Banesa e Filip Mastora
 • Banesa e Haxhi Kurti
 • Banesa e Subi Hajro
 • Banesa e Drini Kore
 • Banesa e Fiqiri dhe Reiz Kore
 • Banesa e Ibrahim Çobo
 • Banesa e Ibrahim Kuka
 • Banesa e Asaf Peshkëpia
 • Banesa e Bedri Gjini
 • Banesa e Niko Çati
 • Banesa e Avdi Bozdo
 • Banesa e Banush Mezini
 • Banesa e Osman, e Nuro, e Edip dhe Fiqiri Aliko
 • Banesa e Ferat Karagjozi
 • Banesa e Guli Dhima
 • Banesa e Haki Malile
 • Banesa e Halim Halimi
 • Banesa e Jani Koçiu
 • Banesa e Jano zhapa
 • Banesa e Kristaq Duka
 • Banesa e Abedin Çano dhe Mihal Kiço
 • Banesa e Luan Zere
 • Banesa e Fatmir Bistri
 • Banesa e Familjes Totaj
 • Banesa e  Mistro dhe Petraq Puleri
 • Banesa e Mitro Ndreu
 • Banesa e Nasif Mezini
 • Banesa e Nedin Ndroqi
 • Banesa e Antogone Kutra
 • Banesa e Edmond dhe Mersin Zarba
 • Banesa e Aqif dhe Agron Ahmetaj
 • Banesa e Ruko Braho
 • Banesa e Stefo Buzi
 • Banesa e Thoedhoraq Qirko
 • Banesa e Vangjel Kaftani
 • Banesa e Vasil Suli
 • Banesa e Vaso Luli
 • Banesa e Vëllazëria Dobi
 • Banesa e Vëllazëria Hadëraj
 • Banesa e Vëllazëria  Vrenjo
 • Banesa e Vëllazëria Dudumi
 • Banesa e Hëna Harxhi
 • Banesa e Hiqmet Shtino, e Demir Kumbaro dhe e Vasil Karanxha
 • Banesa e Ymer Jupi
 • Banesa e Ruko Braho
 • Banesa e Katerina Ndreu
 • Banesa e Koço Andoni
 • Banesa e Mynir Baxha
 • Banesa e Ylli dhe Emir Asllani
 • Banesa e Namik Lani
 • Banesa e Napoleon Peri
 • Banesa e Niko Kore 
 • Banesa e Polo Koçollari
 • Banesa e Vaso Koçi
 • Banesa e Velo Bilica
 • Banesa e Familjes Mezini
 • Banesa e Kunavi
 • Banesa e Hane Elmazi
 • Banesa e Koç Lilo
 • Banesa e Mail Lani
 • Banesa e Reshat Gega
 • Banesa e Sokol Çapeli dhe Lefter Kajani
 • Banesa e Thoma dhe Vaso Llukani
 • Banesa e Vëllazëria Karagjozi
 • Banesa e Xhevat Avdalli
 • Banesa e Eqerem Selimi
 • Banesa e Rustem Çela
 • Banesa e Sherife Këndella
 • Banesa e Veli Tuqi
 • Banesa e Ibrahim Çela
 • Banesa e Muzo Sinani
 • Banesa e Xhafer Selfo
 • Banesa e Hasan Çingo
 • Banesa e Vëllazëria Salaria
 • Banesa e Zini Shehu
 • Banesa e Jani Kollaj
 • Banesa e Dasho dhe Ago Çuberi
 • Banesa e Emin Gjoni
 • Banesa e Faslli Mosho
 • Banesa e Fatime dhe Nexhmi Sherifit
 • Burime të tjera Kulturore
 1. Tumat pranë Fshatit Jermë në Fermën "Asim Zeneli"
 2. Stera e Baboçatëve
 3. Kroi i Lagjes së poshtme në Fshatin Dhoksat -Lunxhëri
 4. Kroi në Bendin e Çetës së Mesme
 5. Bendi mbi Prroin e Nokovës
 6. Bendi i Rikës mbi Prroin e Gurrës

Objekte kulti si:

 • Turizmi i Kulturës - Fetar
 1. Kisha e Manastirit të Shpërfytyrimit, Lunxheri
 2. Kisha e Manastirit të Shën Mërisë Spilesë, Antigonë
 3. Kisha e Shën Mëhillit, Lunxheri
 4. Kisha e Shën Mëhillit, Gjirokastër
 5. Kisha e Shën Gjergjit, Lunxheri
 6. Kisha e Shpërfytyrimit, Gjirokastër
 7. Kisha e Shën Triadhës, Odrie
 8. Xhamia e Teqesë, Gjirokastër
 9. Godina e Manastirit të Cepos pranë Fshatin Mashkullorë
 10. Kisha e Manastirit të Shën Mërisë

Andon Poçi, Antigona, Arshi Lëngo,Bodrishtë, Bularat, Bulo, Çatistë, Çëpuni, Derviçani, Doshnica, Drino, Dritë, Dhoksat, Dhuvjani, Erind, Frashtani, Fushëbardha, Glina (Dropull i Poshtëm), Golem (Gjirokaster), Goranxia, Gorica (Dropull i Poshtëm), Grapshi (Dropull i Poshtëm), Gjatë, Haskova, Hllomo, Hoshteva, Humelica, Hundëkuq (Odrie), Jorgucat, Kakavijë, Kakoz, Kaparjë, Kardhiqi, Karjan (Lunxhëri), Kerr, Këlcyrë Fshat, Këllëz, Kërrë, Klishar, Kodra (Cepo), Kolonjë (Picar), Koncka, Kordhoci, Koshovicë, Krina, Krioner, Labova e Madhe,, Labovë e Poshtme, Labovë e Sipërme, Labovë e Vogël, Leskaj, Limar, Lokomil, Lugari, Lliari, Llongo, Llovinë, Malëshovë, Mashkullora, Mavrojer, Mbrezhan, Mingul, Nderani, Nepravishta, Nivani, Nokova, Palokastra, Pepel, Peshkëpia e Poshtme, Peshkëpia e Sipëme, Picar (Gjirokastër), Plesati, Poliçan (Gjirokastër), Qestorati, Radati (Dropull i Poshtëm), Saraqinishti, Selcka, Selo, Skore, Sofratika, Sopik, Sotirë (Dropull i Sipërm), Stegopull, Suha, Shtepëz, Taronina, Terihati, Tërbuq (Odrie), Topova, Tranoshishti, Valare, Vanistra, Vithuqi, Vodhinë, Vrahogoranxia, Vrisera, Zervat, Zheji.

Book your vacations