Saranda: Një Perlë Bregdetare në Jug Të Shqipërisë

05 Jun 2024

Saranda është një qytet bregdetar mahnitës i vendosur në pjesën jugore të Shqipërisë. Ai shtrihet midis qytetit të Vlorës dhe ishullit grek të Korfuzit. E njohur për peizazhet e saj piktoreske dhe kulturën e gjallë, Saranda ofron një

Më shumë
Turizmi malor

Çfarë mund të vizitoni në Pukë?

01 Feb 2024

Puka shtrihet në pjesën qendrore të Shqipërisë Veriore përgjatë krahut të majtë të Drinit. Sipërfaqja e përgjithshme është mbi 505.86 km² dhe popullsia arrin në 34.000 banorë. Ajo kufizohet në lindje me Urën e Vezirit e Fushën e D

Më shumë
Destinacione

Çfarë mund të vizitoni në Kavajë?

09 Nov 2023 Kavajë

Kavaja ndodhet në jugperëndim të Tiranës, në lartësinë 34 m mbi nivelin e detit. Kavaja është një qytet në Shqipërinë e mesme e cila kufizohet në veri me Durrësin 17 km, në lindje me Tiranën 27 km, në jug me Rrogozhinën 15 km ndër

Më shumë
Turizmi malor

Çfarë mund të vizitoni në Maliq?

25 Sep 2023 Maliq

Maliqi shtrihet në Juglindje të Shqipërisë, bën pjesë në Qarkun e Korçës, shtrihet në veri perëndim të qytetit të Korçës, rreth 13 km larg tij, dhe në perëndim të fushës së Korçës, përgjatë rrjedhës së lumit Devoll. Bashkia

Më shumë
Turizmi malor

Çfarë mund të vizitoni në Kolonjë?

25 Sep 2023 Kolonje

Kolonja është një destinacion i bukur turistik i frekuentuar më së shumti nga turistë të huaj kryesisht nga Evropa Qendrore dhe ajo Lindore, por edhe ata vendas. Të vizitosh Kolonjën në çdo cep të saj shikon natyrën e saj të shkëlqyer

Më shumë
Destinacione

Çfarë mund të vizitoni në Devoll?

13 Sep 2023 Devoll

Devolli ndodhet në juglindje të Shqipërisë, në Korçë. Në anën perëndimore të luginës shtrihet shtylla kurrizore e malit Morava, i cili është kufiri më i gjatë që ndan Devollin me Korçën.  Sipërfaqja e përgjithshme është mb

Më shumë
Turizmi kulturor

Çfarë mund të vizitoni në Gjirokastër?

03 Sep 2023 Gjirokaster

Gjirokastra është e vendosur në faqen e Malit të Gjerë,në shpatet verilindore të tij dhe në krahun e majtë të luginës së lumit Drino. Ky qytet bën pjesë në Trashëgiminë Botërore të UNESCO-s, Qyteti i vjetër është i famshëm për

Më shumë
Turizmi Natyror

Çfarë mund të vizitoni në Pogradec?

03 Sep 2023 Pogradec

Pogradeci është perla e Liqenit që ndodhet në juglindje të Shqipërisë. Pogradeci shtrihet në një luginë 700 m mbi nivelin e detit dhe rrethohet në perëndim nga malet, në jug dhe në lindje nga kodra të ulta. Sipërfaqja e përgjithshme

Më shumë
Destinacione

Çfarë mund të vizitoni në Konispol?

05 Jul 2023 Konispol

Konispoli shtrihet në një luginë me lartësi 400 m mbi nivelin e detit, në skajin më jugor të Shqipërisë. Sipërfaqja e përgjithshme është 221.88 km² dhe popullsia arrin në 13.737 banorë. Konispoli kufizohet me Shalësin dhe malin e Sar

Më shumë
Turizmi kulturor

Çfarë mund të vizitoni në Finiq?

01 Jun 2023 Finiq

Finiqi ndodhet 20 km nga qyteti i Sarandës. Finiqi kufizohet me Delvinën në veri, me Dropullin në lindje, me Greqinë në jug dhe në perëndim me Sarandën. Sipërfaqja e përgjithshme është 44.100 ha dhe popullsia arrin në 35.518 banorë. Ng

Më shumë