工作工艺

Suvenire Himara

Suvenire Himara ndodhet 100m nga qendra e Himarës, 12 km nga rrethrrotullimi I Qeparoit dhe 15km nga Borshi. Suvenire Himara ju ofron një larmishmëri produktesh artizanale duke filluar nga çantat e punuara me dorë, çentrot e ndryshme, portofola, mbajtese gotash dhe pa harruar punimet e xhamit në formën e syrit të cilat vijnë në Madhë

Natyrë

Kepi i Rodonit

Kepi i Rodonit ndodhet midis gjirit të Rodonit në veri dhe atij të Lalzit në qarkun e Durrësit,në bregun e Adriatikut. Përveç pamjeve të mrekullueshme, ka dhe monumente historike dhe kulturore të rëndësisë së veçantë. Një nga këto është kisha e Shën Marinit e cila është një p

国家公园

Parkun Natyror Kune – Vain – Tale

Lugina e Kune – Vain – Tale ndodhet në jugperëndim të qytetit të Shëngjinit, në perëndim të fshatrave të ishullit Shëngjinit dhe Ishullit të Lezhës. Me nje me sipërfaqe prej  4393.2 ha, konsiderohet si një ndër destinacionet më të bukura ne Shqiperi. Lugina e Kune – Vain – Tale ë

堡垒

Kalaja e Gjon Boçarit, Vlorë

Kalaja e Gjon Boçarit ndodhet në një kodër dominuese mbi fushën e Dukatit, Tragjasit dhe fshatit Radhimë. Kalaja është një monument i trashëgimisë kulturore, në Vlorë. Ky monument është i llojit "Arkitekturë", i miratuar në janar të vitit 1963, ndërtim ky i shek.XV. Nga kalaja kontrollohej bregdeti dhe

设施崇拜

Qyteti Antik Orik, Vlorë

Qyteti Antik Orik ndodhet në Pashaliman, të Vlorës. Burimet historike të tij datojnë që në shek.V p.e.s nga Herodoti dhe Hekateu i Miletit, si liman i Epirit. Ky qytet njihej për rëndësinë e tij në betejat midis Maqedonisë dhe Romës në fund të shek.III p.e.s, si dhe në luftën civile midis Çezarit dhe P

国家公园

Parku kombëtar i Bredhit të Drenovës, Drenovë

Parku Kombëtar i Bredhit të Drenovës gjendet në qarkun e Korçës, vetëm 10 km larg qytetit dhe 6 km larg fshatit Drenovë, mbulon një sipërfaqe prej 1.380 ha në vargmalin e Moravës. Parku, mori statusin e tij në vitin 1966 dhe merr emrin nga bredhi që e karakterizon. Në këtë park gjeni natyrë të mrekull

Natyrë

Fshati Voskopojës

Fshati i Voskopojës ndodhet rreth 21 km larg nga qyteti i Korcës. E pozicionuar në mes të pishave, Voskopoja ofron një kombinim unik të natyrës së bukur, një historie dhe kulture të pasur dhe gjithashtu një ushqim dhe shërbim të mirë. Klima në këtë fshat është me verë të freskët, dimë

设施崇拜

Kisha e Marmiroit, Vlorë

Kisha e Marmiroit ndodhet pranë Pashalimanit, në Vlorë. Kisha ka një arkitekturë tipike për kishat bizantine në formë kryqi me kupolë, narteks dhe tamburin cilindrik. Ajo ruan përreth edhe rrënojat e manastirit të dikurshëm. Kisha është një monument i trashëgimisë kulturore, ndërtuar gjatë periudh&

缪斯

Ansambli i Rrugës "Justin Godar", Vlorë

Ansambli i Rrugës "Justin Godar" është një monument i trashëgimisë kulturore në Vlorë. Ky monument është i llojit "Arkitekturë", i miratuar në korrik të vitit 1980. Tipologjia e saj është vendbanime, ndërtim i shek.XIX. Rruga Muze është padyshim qendra historike e Vlorës, copëza më e dashur e h

国家公园

Syri i Kaltër, Delvinë

Syri i Kaltër ndodhet 18 km në verilindje të qytetit të Sarandës, pranë rrugës nacionale Gjirokastër-Delvinë-Sarandë. Zona e mbrojtur e Syrit të Kaltër, u shpall park natyror në janar të vitit 2022. Parku me një sipërfaqe prej 293.30 ha është i rrethuar me bimësi të dendur dhe me gjelbërim t&eu

堡垒

Kalaja e Tujanit

Kalaja e Tujanit është një kala historike që ndodhet në afërsi të fshatit Tujan në qytetin e Tiranës. Kjo kala u ndërtua në shekullin e 6-të pas Krishtit, gjatë pushtimit bizantin të rajonit. Në shekullin e 14-të, kjo kështjellë u rindërtua nga Despotati i Epirit dhe u përdor si një qytet i fo

Natyrë

Lumi i Semanit

Semani është lumi i dytë për nga gjatësia në Shqiperi pas Drinit. Bashkimi i tij fillon ne fshatin Arrez, nga bashkimi i dy lumenjve, Osumit dhe Devollit dhe perfundon me daljen e tij ne Detin Adriatik në jug të lagunës së Karavastasë. Përpara derdhjes në det, lumit Seman i bashkohet lumi Gjanica, i cili kalon nëpër qytetin

设施崇拜

Kisha e Shën Ndout, Kepi i Rodonit

Kisha e Shën Ndout ndodhet midis gjirit të Rodonit në veri dhe atij të Lalzit në qarkun e Durrësit,në bregun e Adriatikut.  Kisha e Shën Ndout, është monument i trashëgimisë kulturore me një arkitekturë romaniko-gotike e shek. XIII. Ajo është një ndër kishat më të dëgjuara në periudh

缪斯

Muzeu Historik, Vlorë

Muzeu Historik është një monument i trashëgimisë kulturore i qytetit të Vlorës. Ky monument është i llojit “Arkitekturë”, i miratuar në nëntor të vitit 2006. Muzeu ndodhet në qendër të qytetit dhe godina e saj është mjaft e veçantë, e cila më parë ka shërbyer për or

国家公园

Parku Kombëtar i Llogarasë, Vlorë

Parku Kombëtar i LLogarasë është një ndër pikat natyrore më të rëndësishme të jugut të Shqipërisë, ai gjendet 40 km në juglindje të qytetit të Vlorës, në kufirin hapësinor midis detit Adriatik dhe detit Jon. Parku ka një sipërfaqe prej 10,1 km katrorë dhe paraqet një florë m

缪斯

Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me Gjethe”

Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me Gjethe” është hapur për publikun më 23 Maj të vitit 2017. Ky muze është më i riu dhe më i veçanti në Shqipëri që përpiqet t’u rrëfejë të rinjve dhe të huajve një nga periudhat më të errëta të historisë s&e

堡垒

Kalaja e Tepelenës

Kalaja e Tepelenës ndodhet në veri të qytetit të Tepelenës.  Është një kala historike e ndërtuar në shekullin e 14-të dhe ndodhet në lartësinë 350 metra mbi nivelin e detit. Historikisht, kjo kala ka qenë shumë e rëndësishme për shkak të pozicionit të saj strategjik, duke duke pasur n&eum

Natyrë

Fshati rrënojë i Tragjasit të Vjetër, Vlorë

Fshati rrënojë i Tragjasit të Vjetër shtrihet në lartësinë e disa kodrave që dominojnë fushën e Dukatit, rreth 25 km larg qytetit të Vlorës. Është një monument i trashëgimisë kulturore, i llojit "Arkitekturë", i miratuar në tetor të vitit 1980. Tipologjia e tij është me arkitekturë tr

设施崇拜

Kompleksi i Sahatit, Vlorë

Kompleksi i Sahatit është një monument i trashëgimisë kulturore i gjendur në qytetin e Vlorës. Ky monument është i llojit "Arkitekturë", i miratuar në nëntor të vitit 2006. Tipologjia e tij është ndërtesë shoqërore, ndërtim i vitit 1918, në shek XX. Është ndërtuar në vitin 1918,

国家公园

Parku Kombëtar Lurë-Mali i Dejës, Dibër

Parkun Kombëtar në Lurë-Mali Dejë shtrihet në Shqipërinë verilindore në një sipërfaqe të zgjeruar prej 202.42 kilometra që nga viti 2018 duke përfshirë në të Kunorën e Lunës, ish Parkun Kombëtar Zallë-Gjocaj dhe Malin e Dejës. Parku është shpallur Park Ndërkombëtar në v