Parcs Nationaux

Parku arkeologjik i Antigonesë

Parku Arkeologjik i Antigonesë është një nga vendet më të rëndësishme dhe mahnitëse në Gjirokastër. Këtë park e karakterizon historia e tij e pasur dhe trashëgimia e madhe arkeologjike që përfshin. Historia e Parkut Arkeologjik të Antigonës fillon me periudhën e lashtë, kur ky vend ishte një
Prends contact avec l'entreprise.

Musée

Ish Reparti Ushtarak, Trebeshinë

Reparti ushtarak i ndërlidhjes në Trebeshinë është një ndër ndërtesat e përmendura që u ndërtua rreth viteve 70- të në majë të malit Trebeshinë, në lartësinë 1850 metra. Përveç funksionit ushtarak, reparti ka operuar si një pikë strategjike e ndërlidhjes për shkak të
Prends contact avec l'entreprise.

Objets Cultes

Kisha e Qelovës, Mbrezhdan

Kisha e Qelovës në fshatin Mbrezhdan është një ndër shtatë kishat që ka pasur ky fshat dhe e vetmja që i rezistoi periudhës komuniste. E vendosur pranë lumit Vjosa, kjo kishë përbën një pikë referimi të rëndësishme për besimtarët.   Pavarësisht se është një
Prends contact avec l'entreprise.

Chateau

Sarajet e Ali Bej Këlcyres

Sarajet e Ali Bej Këlcyres, një nga ndërtesat më madhështore të Shqipërisë, ngrihen mbi faqen shkëmbore të malit Trebeshinë, në hyrje të Grykës së Këlcyrës. Ndërtuar në mesin e shekullit të 19-të dhe e lidhur me familjen Këlcyra, ndërtesa impozante ka një stil arkitekturor tradic
Prends contact avec l'entreprise.

Nature

Ujevara e Doshnices

Ujëvara e Doshnicës, një monument natyror i mrekullueshëm, ndodhet mbi lumin e Zagorisë në perëndim të fshatit Doshnicë. Me një lartësi prej 15 metrash dhe një pozicion 350 metra mbi nivelin e detit, kjo ujëvarë është një ndër atraksionet më të bukura për t’u vizituar në zonën e
Prends contact avec l'entreprise.

Chateau

Kalaja e Stelushit, Qafë-Murrë

Kalaja e Stelushit, e njohur edhe si Kalaja e Varoshit ose Kalaja e Skënderbeut, është një nga monumentet më të rëndësishme historike në Shqipëri, e cila ndodhet në skajin verilindor të luginës së Matit, pranë fshatit Viq. Emri i kalasë, Stelush, vjen nga dokumentet turke, ndërsa banorët vendas e quajnë
Prends contact avec l'entreprise.

Musée

Muzeu i Luftës së Ftohtë

Muzeu i Luftës së Ftohtë në Gjirokastër është një nga atraksionet kryesore turistike në qytet, duke tërhequr vëmendjen e mijëra vizitorëve vendas dhe të huaj çdo vit. Gjatë vizitës në këtë muze, vizitorët hedhin një vështrim në një periudhë të rëndësi
Prends contact avec l'entreprise.

Objets Cultes

Kisha e Shën Kristoforit, Malëshovë

Kisha e Shën Kristoforit në Malëshovë është një monument historik dhe fetar në Shqipëri, e vendosur në malin Dhëmbel, 1100 metra mbi nivelin e detit. Me pamje të mrekullueshme të Luginës së Zagorisë dhe malit të Lunxhërisë, ajo është një vend i preferuar për të shijuar bukurit&eu
Prends contact avec l'entreprise.

Nature

Pusi i Cilikojave

Pusi i Cilikojave, i formuar nga procesi i karstit, gjendet pranë fshatit Çorrogunjë në një lartësi prej 1400 metrash mbi nivelin e detit. Ky pus është 50 metra i thellë dhe 1.5 metra i gjerë, me disa degëzime të brendshme. Në të gjenden cirikoka (stërqoka). Shkëmbinjtë gëlqerorë, veçanëris
Prends contact avec l'entreprise.

Parcs Nationaux

Parku Arkeologjik dhe Qyteti Ilir i Amantias

Parku arkeologjik dhe qyteti ilir i Amantias në Shqipëri shërben si një dëshmi e pasur e historisë së bregdetit Jonian. Ngritur në shekullin e V para Krishtit, ky vend përbën një nga thesaret më të rëndësishme dhe interesante të trashëgimisë kulturore. Pozicionuar në një kodër dhe rrethuar ng
Prends contact avec l'entreprise.

Parcs Nationaux

Parku Arkeologjik Kombëtar, Qyteti Antik i Finiqit

Qyteti Antik i Finiqit ndodhet 10 km në jugperëndim të Delvinës, mbi një kodër përbri fshatit Finiq. Qyteti Antik i Finiqit ndryshe Foinika, është një qytet i lashtë ilir dhe kryeqyteti i kaonëve. Është gjithashtu vendi ku u hartua marrëveshja e Finiqit, me të cilën u përfundua Lufta e Parë Maqedone. Fi
Prends contact avec l'entreprise.

Chateau

Kisha e Shën Franceskut

Kisha e Shën Franceskut, e vendosur në Shkodër, është ndërtuar në vitin 1905. Përpjekjet fillestare të ndërtimit filluan në vitin 1875 nën udhëheqjen e At Tomë Markocit, me shenjtërimin e vendit në vitin 1878 nga At Gjan Pjer Ferrari. Në vitin 1902, misioni françeskan në Shkodër mori autorizimin
Prends contact avec l'entreprise.

Musée

Muzeu Etnografik i Dukagjinit

Muzeu Etnografik në Theth, i vendosur në shtëpinë e Lulash Boshit, përfaqëson një thesar të çmuar të trashëgimisë kulturore dhe arkitekturës tradicionale shqiptare. Në këtë muze, vizitorët do të përjetojnë një udhëtim në kohën e kaluar të fshatit Theth dhe do të njo
Prends contact avec l'entreprise.

Objets Cultes

Kisha e Shën Marisë, Limar

Kisha e Shën Marisë në Limar është një shembull i shquar i arkitekturës baroke në jug të Shqipërisë, e ndërtuar në fillim të shekullit të 18-të. Fasada e saj është e dekoruar me një portal të madh artistik, ndërsa brenda kishës vizitorët mund të shijojnë freska të vjetr
Prends contact avec l'entreprise.

Nature

Ura e Kalasë

Ura e Kalasë, e njohur gjithashtu si Ura e Limarit, ndodhet afër fshatit Limar në Bashkinë Këlcyrë. E ndërtuar mbi lumin e Zagorisë në vitin 1804 nga Ali Pashë Tepelena, kjo urë shtrihet përgjatë rrugës Këlcyrë-Malëshovë-Zagori. Me një sipërfaqe prej 52.8 m² dhe një gjatësi prej 18 me
Prends contact avec l'entreprise.

Musée

Muzeu i Dardhës

Muzeu Foto Historik në Dardhë, i vendosur në zemër të natyrës së bukur të Dardhës në Korçë, është një vend që përfaqëson një thesar të vërtetë të historisë dhe kulturës shqiptare. Kjo ndërtesë, që fillimisht ishte një shkollë e ndërtuar nga
Prends contact avec l'entreprise.

Nature

Gropa e Gjerë, Trebeshinë

Gropa e Gjerë në malin Trebeshinë është një vend interesant për shqyrtim. Ajo ndodhet mbi fshatin Katundishtë, në një lartësi prej 1610 metra mbi nivelin e detit. Kjo gropë ka një sipërfaqe prej 400 metra katrorë dhe një thellësi prej 20 metrash. Sipas vendasve, ajo është një nga atraksionet më
Prends contact avec l'entreprise.

Parcs Nationaux

Parkun Natyror Kune – Vain – Tale

Lugina e Kune – Vain – Tale ndodhet në jugperëndim të qytetit të Shëngjinit, në perëndim të fshatrave të ishullit Shëngjinit dhe Ishullit të Lezhës. Me nje me sipërfaqe prej  4393.2 ha, konsiderohet si një ndër destinacionet më të bukura ne Shqiperi. Lugina e Kune – Vain – Tale ë
Prends contact avec l'entreprise.

Objets Cultes

Teqeja e Sukës

Teqeja e Sukës, themeluar rreth vitit 1870 nga Baba Ali Bubësi, ndodhet në një kodër mbi fushën e Sukës në Shqipëri. Ajo u dogj nga grekët në vitin 1914 dhe u rindërtua në vitin 1920. Teqeja mori një rol të rëndësishëm si qendër e Bektashizmit në Shqipëri, duke u bërë selia e Mës
Prends contact avec l'entreprise.

Chateau

Kalaja e Gurit të Bardhë

Kalaja e Gurit të Bardhë, e njohur edhe si Petralba, ndodhet poshtë fshatit Guri i Bardhë dhe mbi fshatin Fshat, duke shtrirë një pozicion të fuqishëm në kreshtën malore me një lartësi prej 778 metrash. Ky qytet i ndërtuar në majë të një mali ka një histori të pasur dhe është pjesë e trash
Prends contact avec l'entreprise.