Kulturë

Kisha e Shën Nikollit pranë Kalasë së Porto Palermos

29 Jul 2022

Informacioni bazë që na shpie në përfundim se kisha që ka shpëtuar është katolikja e një institucioni monastik, vjen nga libri I hulumtuesit theologut, Theofan Popa që u referohet mbishkrimeve të u referohet mbishkrimeve të manastireve dh

Më shumë
Kulturë

QËNDRA HISTORIKE E HIMARËS

29 Jul 2022

Qëndra historike e Himarës ngrihet mbi një kodër 240 m të lartë. Nga verilindja dhe perëndimi gremina shërben si mbrojtje natyrore. Vendbanimi antik dhe mesjetar ështe ngritur mbi një vendbanim të periudhës së bronzit të vonë: Në peri

Më shumë
Kulturë

Kalaja e Tepelenes

14 May 2022

Kalaja e Ali Pashë Tepelenës është kthyer në një ndër pikat turistike më interesante për vizitorët dhe turistët e huaj, pas investimit në rehabilitimin e rrugëve të brendshme të kalasë por edhe hapësirave rreth saj. Ministrja e Turiz

Më shumë
Kisha e Shën Mëhillit
Kulturë

Kisha e Shën Mëhillit

04 May 2022

Është ndërtuar në lagjen e poshtme të fshatit Vuno dhe pikturat e tij datojnë në vitin 1783. Hyrja dhe dritarja e vetme ndodhen në anën veriore. Përbëhet nga një naos, i cili ndahet nga altari me një ikonostas. Gjurmët e çatisë së ab

Më shumë
Turizmi në Vlorë/ 8 atraksionet kulturore dhe natyrore që duhet ti vizitoni patjetër
Kulturë

Turizmi në Vlorë/ 8 atraksionet kulturore dhe natyrore që duhet ti vizitoni patjetër

18 Apr 2022

Vlora i ka të gjitha dhe duhet vizituar dy detet që lagin brigjet e Vlorës Adriatiku dhe Joni, duke krijuar dhe dy laguna të mëdha si ajo e Nartës dhe Orikumit, janë atraksioni kryesor për turizëm. Gjithashtu plazhet e shumtë të Zvërnecit

Më shumë
“South Outdoor Festival”, edicioni i ri organizohet në Borsh
Kulturë

South Outdoor Festival, edicioni i ri organizohet në Borsh

02 Aug 2021

Nga data 3 deri me 6 shtator do të organizohet në Borsh, “South Outdoor Festival”. Për të lancuar këtë event të rëndësishëm për turizmin e kësaj zone u organizua një takim informues rreth aktivitetit që tashmë do të rikthehet me t

Më shumë