Objekte Kulti

Kisha e Shën Kristoforit, Malëshovë

Vlerësime 0

Kisha e Shën Kristoforit në Malëshovë është një monument historik dhe fetar në Shqipëri, e vendosur në malin Dhëmbel, 1100 metra mbi nivelin e detit. Me pamje të mrekullueshme të Luginës së Zagorisë dhe malit të Lunxhërisë, ajo është një vend i preferuar për të shijuar bukuritë natyrore dhe për të eksploruar kulturën dhe historinë shqiptare.

Kisha është e ndërtuar me gurë të skalitur, me detaje të mjeshtërisë së lartë arkitektonike. Brendësia e saj është e zbukuruar me afreske dhe ikona, duke i dhënë një vlerë të veçantë artistike dhe shpirtërore. Roli i saj social është i rëndësishëm për komunitetin, duke u përdorur si vend takimi gjatë festave dhe ngjarjeve të rëndësishme fetare.

Book your vacations

Adresa

Këlcyrë, Bashkia Këlcyrë, Gjirokastër County

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose