Artigianato

Suvenire Himara

Suvenire Himara ndodhet 100m nga qëndra e Himarës, 12 km nga rrethrrotullimi I Qeparoit dhe 15km nga Borshi. Suvenire Himara ju ofron një larmishmëri produktesh artizanale duke filluar nga çantat e punuara me dorë, çentrot e ndryshme, portofola, mbajtese gotash dhe pa harruar punimet e xhamit në formën e syrit të cilat vijnë në Madh&
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Parchi Nazionali

Parku Arkeologjik Kombëtar, Qyteti Antik i Finiqit

Qyteti Antik i Finiqit ndodhet 10 km në jugperëndim të Delvinës, mbi një kodër përbri fshatit Finiq. Qyteti Antik i Finiqit ndryshe Foinika, është një qytet i lashtë ilir dhe kryeqyteti i kaonëve. Është gjithashtu vendi ku u hartua marrëveshja e Finiqit, me të cilën u përfundua Lufta e Parë Maqedone. Fi
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Museo

Mozaiku i Linit, Pogradec

Mozaiku i Linit ndodhet në fshatin me të njëjtin emër Lin, në Pogradec. Mozaiku është monument kulturor, tipologjia e saj është mozaik, e ndërtuar në gjysmës e dytë të shek.XIII Zbulimi i tij, gjatë gërmimeve të kryera në vitin 1969, treguan për një vendbanim ilir që i përket epokës
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Castelli

Gradishta Castle, Barmash

Gradishta Castle is located near Barmash village. The castle is a cultural monument of the early iron period and a castle of the 5th-6th century AD. On the top of Gradishta, the Illyrian-Roman horse that bears the same name as the hill was built. This castle has played an important role in guarding the caravans on the Këlcyre - Langarica Gorge - Barmash - Erseke - Voskopoje route. In this for
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Oggetti di Culto

Saint Mary's Church in Cerckë, Leskovik

Saint Mary's Church is located in Cerckë near Leskovik, in Cologne. It is one of the oldest medieval monuments of our country, which preserves more monumental paintings in relatively good condition.The century-old church of Saint Mary is 6.55 x 5.26 m in size, it is a chapel with a late roof. Apart from a door on the west side through which the church is entered, there are no windows. In the
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Natura

Maliq City

The city of Maliqi is located 13 km from the city of Korça, in the southeast of Albania. The total area is over 656.34 km², with a population of 7,696. The ancient name of the city is thought to be the city Koragos, starting from its name which in ancient Greek means raven, Shadow of the Raven. Maliqi is an important archaeological site among the only ones in Albania for the Early Pal
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Parchi Nazionali

Parkun Natyror Kune – Vain – Tale

Lugina e Kune – Vain – Tale ndodhet në jugperëndim të qytetit të Shëngjinit, në perëndim të fshatrave të ishullit Shëngjinit dhe Ishullit të Lezhës. Me nje me sipërfaqe prej  4393.2 ha, konsiderohet si një ndër destinacionet më të bukura ne Shqiperi. Lugina e Kune – Vain – Tale ë
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Museo

Muzeu Oriental Bratko, Korçë

Muzeu Oriental Bratko ndodhet në qendër të qytetit juglindor, të Korçës. Muzeu Oriental përmban një koleksion kryesisht të artit aziatik. Aty janë paraqitur objekte dhe fotografi të kësaj kulture, që datojnë prej viti 1800. Dhimitër Borja lindi në Korçë më 1903. Ai udhëtoi shumë nëp&e
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Castelli

Kisha e Shën Kollit, Hoçisht

Kisha e Shën Kollit ndodhet në Hoçisht, të Devollit. Kisha është një monument kulture, e ndërtuar në shek.XVII, një shembull tipik i stilit post-bizantin. Kjo kishë i është nënshtruar restaurimit, kryesisht ndërhyrjet janë bërë në mirëmbajtjen e saj, si zëvendësimin e tjegullave të
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Oggetti di Culto

Kisha e Shën Mërisë, Leskovik

Kisha e Shën Mërisë ndodhet në Leskovik, Kolonjë. Kisha është një monument i trashëgimisë kulturore dhe njihet për vlerat e rralla etnokulturore dhe arkitekturore. Ajo u ndërtua rreth vitit 1830 nga komuniteti i krishterë mbi themelet e një kishe më të vjetër. Kisha është e ndërtuar me gurë t&
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Natura

Guri i Nikës, Maliq

Guri i Nikës është një Peisazh i Mbrojtur në Lenie, Valamarë. Kjo zonë e mbrojtur në Shqipërinë juglindore shtrihet në një sipërfaqe prej 22 km². Ajo u krijua në vitin 1996, për të mbrojtur disa ekosisteme dhe biodiversitet me rëndësi kombëtare. Rezervati burimor i Gurit të Nikës gjendet b
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Parchi Nazionali

Parku kombëtar i Bredhit të Drenovës, Drenovë

Parku Kombëtar i Bredhit të Drenovës gjendet në qarkun e Korçës, vetëm 10 km larg qytetit dhe 6 km larg fshatit Drenovë, mbulon një sipërfaqe prej 1.380 ha në vargmalin e Moravës. Parku, mori statusin e tij në vitin 1966 dhe merr emrin nga bredhi që e karakterizon. Në këtë park gjeni natyrë të mrekull
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Museo

Muzeu Gjon Mili, Korçë

Muzeu Gjon Mili  ndodhet në qendër të qytetit të Korçës. Në Muze janë ekspozuar rreth 240 fotografi të artistit të njohur botëror, me origjinë shqiptare Gjon Mili. Ai është një nga fotografët më të mëdhenj të shek.XX. Gjon Mili ka lindur në Korçë në vitin 1904 dhe emig
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Castelli

Kalaja e Trajanit

Kalaja e Trajanit ndodhet në verilindje të fshatit Tren, në Devoll. Ajo ngrihet mbi një kreshtë malore të lartë 1245 m, mbi nivelin e detit. Kalaja e Trajanit, është një nga vendbanimet e fortifikuara prehistorike, më të mëdha në territorin e Ilirisë, me sipërfaqe prej 22 ha. Kalaja është një monument
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Oggetti di Culto

Kisha e Shën Kostandinit, Bradvicë

Kisha e Shën Kostandinit dhe Elenës ndodhet në fshatin Bradvicë të Devollit, në lartësinë rreth 1500 m. Kisha rrethohet nga një pyll i dendur, i cili është ruajtur nga vetë banorët e zonës. Çdo vit, në datën 3 qershor besimtarët Ortodoksë kremtojnë Shën Kostandinin dhe Elenën. Kjo
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Natura

Pylli i Fazanit, Maliq

Pylli i Fazanit ndodhet në Maliq, të Korçës. Pylli është me sipërfaqe 45 ha, i krijuar mbi kënetën e dikurshme. Është zonë e mbrojtur dhe ka statusin e monumentit natyror.Ky rezervat pozicionohet në trekëndëshin e formuar nga bashkimi i lumenjve Dunavec dhe Devoll. Është një pyll kryesisht halor. Ka mar&eum
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Parchi Nazionali

Syri i Kaltër, Delvinë

Syri i Kaltër ndodhet 18 km në verilindje të qytetit të Sarandës, pranë rrugës nacionale Gjirokastër-Delvinë-Sarandë. Zona e mbrojtur e Syrit të Kaltër, u shpall park natyror në janar të vitit 2022. Parku me një sipërfaqe prej 293.30 ha është i rrethuar me bimësi të dendur dhe me gjelbërim t&eu
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Museo

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar, Korçë

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar në qytetin e Korçës është vendosur në dy banesa karakteristike Korçare, të shpallura monumet kulture. Muzeu është ndërtuar më 24 prill të vitit 1980. Ky muze konservon trashëgiminë më me vlerë, të krijuar nga piktorët shqiptar për pesë shekuj. Pikturat
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Castelli

Kalaja e Blacës, Pogradec

Kalaja e Blacës ndodhet në perëndim të fshatit me të njëjtin emër, në Pogradec. Kalaja ngrihet në majat e dy kodrave që ndahen nga njëra-tjetra, vetëm nga një lug i ngushtë. Këto kodra janë pjesë e një vargu të gjatë kodrash, me drejtim lindje-perëndim, të cilat krijojnë një kufi
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.

Oggetti di Culto

Kanioni i Llëngës, Pogradec

Kanioni i Llëngës ndodhet në afërsi të fshatit Llëngë, në zonën e Mokrës, Pogradec. Kanioni emërtohet ndryshe si Gryka e Gurit. Pamja e tij të mahnit me bukurinë natyrore, me historinë dhe kulturën që mbart kjo zonë me potenciale dhe mundësi të mëdha për turizmin malor. Kanioni ësht&eu
Hyr dhe merr kontakt me biznesin.