Kala

Kisha e Shën Franceskut

Vlerësime 0

Kisha e Shën Franceskut, e vendosur në Shkodër, është ndërtuar në vitin 1905. Përpjekjet fillestare të ndërtimit filluan në vitin 1875 nën udhëheqjen e At Tomë Markocit, me shenjtërimin e vendit në vitin 1878 nga At Gjan Pjer Ferrari. Në vitin 1902, misioni françeskan në Shkodër mori autorizimin me një dekret nga sulltani për ndërtimin e kishës. Fretërit Françesk Melkiori dhe Lorenc Mitroviqi mblodhën donacione për projektin.
 
Projektet origjinale për kishën dhe asamblenë shoqëruese u krijuan nga Frati Anselm, i cili vdiq më 25 mars 1891, por më vonë u rafinuan nga inxhinieri francez Agustin Briott kur rifilloi ndërtimi në vitin 1902. Ndërtesa përfundoi në 1905. Në janar 1947, Policia Sekrete Shqiptare (Sigurimi) fshehu armë dhe municione në kishë. Kur priftërinjtë françeskanë e zbuluan këtë, ata protestuan, duke çuar në arrestimin e disa priftërinjve. Kulla dhe krahu i pasëm i kishës u restauruan në vitin 2007.
Book your vacations

Adresa

Rruga At Gjergj Fishta 42, Shkodër, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose