Muze

Muzeu i "Kongresit të Lushnjës"

Vlerësime 0

Muzeu i "Kongresit të Lushnjës" është një institucion kulturor që fillimisht u hap si Shtëpi Muze në vitin 1960. Ndodhet në qytetin e Lushnjës dhe është vendosur në një ndërtesë që ka një rëndësi të veçantë historike, pasi në këtë ndërtesë u zhvillua Kongresi i Lushnjës nga data 21 deri më 31 Janar 1920.

Kongresi i Lushnjës ishte një ngjarje e rëndësishme për historinë e Shqipërisë, ku u morën vendime të kryesishme për të ardhmen e vendit pas Luftës së Parë Botërore. Në këtë kongres, përfaqësuesit e qeverisë së Përkohshme të Shqipërisë dhe atdhetarë të tjerë u mblodhën për të diskutuar dhe miratuar një sërë masash që ndikuan në formimin e shtetit shqiptar modern.

Shtëpia muze e Kongresit të Lushnjës ofron një shëtitje të ngjarjes historike të këtij kongresi. Ekspozitat dhe materialet e paraqitura shpalosin detaje të rëndësishme mbi takimet, diskutimet dhe vendimet që u morën në këtë periudhë kritike për historinë e Shqipërisë.

Përveç kësaj, në muze janë prezantuar edhe dokumente origjinale, fotografi dhe objekte të tjera të cilat ndihmojnë në kuptimin e thellë të kontekstit historik dhe politik të kohës së Kongresit të Lushnjës.

Muzeu i "Kongresit të Lushnjës" është një destinacion i rëndësishëm për ata që duan të mësojnë më shumë për periudhën e pasluftës dhe zhvillimet që ndodhën në Shqipëri në fillimin e shekullit të kaluar. Nëpërmjet ekspozitave dhe materialeve informative, vizitorët mund të njihen më mirë me historinë dhe trashëgiminë e vendit.

Book your vacations

Adresa

Lushnjë, Lushnja, Fier County

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose