Muze

Muzeumi i Shkencave të Natyrës

Vlerësime 0

Muzeumi i Shkencave të Natyrës "Sabiha Kasimati" në Tiranë ka një histori të gjatë dhe të pasur. Themeluar në vitin 1948 si pjesë e Institutit të Shkencave, më vonë, në vitet '50, kaloi nën përkujdesjen e Fakultetit të Shkencave të Natyrës në Universitetin e Tiranës. Në atë kohë, pjesa zoologjike dhe botanike u përkujdesën nga Katedra e Zoologjisë, ndërsa pjesa e Mineralogji-Paleontologjisë u bë pjesë e Fakultetit të Gjeologjisë dhe Minierave, sot një pjesë e Universitetit Politeknik të Tiranës.

Muzeumi u riorganizua dhe u pasurua në vitin 1969, duke shtuar më shumë eksponate dhe përmbajtje të ndryshme. Në vitin 1996, muzeu u veçua si një Njësi Shërbimi Universitar, duke u përqendruar në studimin dhe promovimin e shkencave të natyrës në nivel universitar.

Muzeumi ka një gamë të gjerë eksponatesh nga bota e kafshëve të Shqipërisë, duke përfshirë një koleksion të pasur të faunës ekzotike. Përveç kafshëve, atje gjithashtu gjenden eksponate të drurëve dhe shkurreve kryesore, si dhe një herbarium i bimëve industriale. Sektori i gjeologjisë ekspozon mineralet dhe shkëmbinjtë kryesorë të vendit, duke ofruar një perspektivë të rëndësishme mbi trashëgiminë gjeologjike të Shqipërisë.

Në kohët e fundit, Muzeumi ka kaluar në një ndërtesë të re, e cila ndodhet në afërsi të tregut të Elektronikës. Kjo ndërtesë e re ofron hapësira më të mëdha dhe më të përshtatshme për ekspozitat dhe aktivitetet e muzeut, duke e bërë atë më tërheqës dhe më të arritshëm për vizitorët.

Book your vacations

Adresa

Rruga Petro Nini Luarasi 76, 1010, Tiranë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose