Muze

Banesa e familjes së Nënë Terezës, Shkodër

Vlerësime 0

Banesa e familjes së Nënë Terezës në Shkodër është bërë një shtëpi muze dhe një vend pelegrinazhi. Kjo banesë tashmë është një vend i kushtuar shenjtores së Kishës Katolike, dhe ka një status të veçantë si Monument Kulture.

Banesa ka një ambient si të viteve 1930. Ajo përshkruan jetën e hershme të familjes së Nënë Terezës dhe kushtet në të cilat jetonin. Data 5 shtator, e cila shënon ditën e ndarjes nga jeta dhe shenjërimin e saj, është bërë një ngjarje rituale kur njerëzit vizitojnë shtëpinë muze për të nderuar dhe përkujtuar figurën e Nënë Terezës.

Ky vend, ndryshe nga një muze tradicional, ka një vlerë të vecantë shpirtërore dhe historike për ata që vijnë për të njohur më mirë kontributin dhe veprën e këtij personaliteti shumë të respektuar në arenën ndërkombëtare. 

Book your vacations

Adresa

Shkodër, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose