Natyrë

Ura e Ali Pashës

Vlerësime 0

 “Ura e Ujësjellësit të Sopotit” mbi përroin Bufano ose siç njihet ndryshe “Ura e Ali Pashës”  është nje Monument Kulture, i Kategorise se I. Kjo urë ndodhet mbi lagjen Dunavat në Gjirokastër dhe është një monument kulture i rëndësishëm. Ajo është ndërtuar në formë të harkut rrethor me një trashësi të qemerit prej 45 cm. Ajo është i gjatë 12 km dhe nëpërmjet një arkitekture të veçantë me ura dhe harqe sillte ujë nga mali i Sopoti për të furnizuar kështjellën e Gjirokastrës. Harku i urës ofron një hapësirë drite prej 3,6 metra, ndërsa lartësia nga kyci i saj në tokë është 2,3 metra. Përroi që kalon nën këtë urë nuk ka ujë gjatë periudhës së verës.

Book your vacations

Adresa

349M+QVX, Rruga Inajete Dumi, Gjirokaster, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose