Kala

Kalaja e Kardhiqit, Gjirokastër

Vlerësime 0

Kalaja e Kardhiqit ndodhet brenda luginës me të njëjtin emër, rreth 4 km nga Gjirokastra. Kalaja është një monument i trashëgimisë kulturore, i llojit "Arkitekturë", i miratuar në janar të vitit 1963. Tipologjia e saj është kala, e ndërtuar rreth shek.XVII.

Një fakt interesant për Kalanë e Kardhiqit është se: kjo kala ka qenë një qendër strategjike e rëndësishme për shumë qeverisje dhe pushtues në historinë e saj.

Ajo ka formën e një pesëkëndëshi, me sipërfaqe 0.2 ha. Brenda saj shihen muret, me gjerësi 1.30 m, të ndërtuar me gurë të vegjël të papunuar dhe të vendosur në mënyrë të çrregullt.

Në Kalanë e Kardhiqit të ofrohet një pamje të mrekulluesheme e të gjithë zonës, me natyrën e pasur nga një sërë bimësh karakteristike. Gjithashtu është e përshtatshme për ekspedita natyrore dhe një pikë referimi për të gjithë të apasionuarit e sportit, e ecjeve dhe eskursioneve.

 

Book your vacations

Adresa

42FH+XRC, Kardhiq, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose