Kala

Kisha e Shën Kollit, Hoçisht

Vlerësime 0

Kisha e Shën Kollit është e njohur si zonë e mbrojtur kulturore pasi është një objekt i rëndësishëm kulti në Devoll. Kisha ndodhet në fshatin Hoçisht dhe ndërtimi i saj ka nisur në fillim të shekullit të XX. Ndërtimet u ndalën për shkak të trazirave të Luftës së Parë Botërore dhe me të u zhdukën dhe punimet e argjendit me të cilat ishte së pari e ndërtuar.
 
Vite më vonë u ndërtuan afreske dhe piktura murale, të cilat me kalimin e viteve kanë humbur. Struktura e kësaj ndërtese është e veçantë dhe ftuese për këdo hyn aty. Sot ky vend është palimpsest i cili i ka mbijetuar kohës dhe sot qëndron monumental.
Book your vacations

Adresa

Gracë, Hoçisht, Bashkia Devoll

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose