Kala

Kalaja e Tujanit

Vlerësime 0

Kalaja e Tujanit është një kala historike që ndodhet në afërsi të fshatit Tujan në qytetin e Tiranës. Kjo kala u ndërtua në shekullin e 6-të pas Krishtit, gjatë pushtimit bizantin të rajonit.

Në shekullin e 14-të, kjo kështjellë u rindërtua nga Despotati i Epirit dhe u përdor si një qytet i fortifikuar. Kjo kala është një fortifikim në trajtën e një drejtkëndëshi rreth 160 x 190 m dhe ndahet në tre pjesë prej muresh gjatësorë me drejtim veri-jug.

Në brendësi të rrethimit ndodhen gjurmë banesash me mure 0.8 m të gjera.

Ndërtuesit kanë shfrytëzuar veçoritë mbrojtëse të terrenit, duke e lënë anën lindore të parrethuar sepse aty brezi shkëmbor është mjaft i lartë ndërsa në jug dhe veri muret ngrihen mbi brezin shkëmbor. Sot, kalaja e Tujanit është një nga destinacionet turistike më të njohura në Tiranë dhe ofron një pamje spektakolare të qytetit.

Në afërsi të kalasë gjithashtu ndodhen dhe shkallët e Tujanit.Këto shkallë ndodhen në një zonë të lartë të qytetit dhe ofrojnë një pamje të shkëlqyeshme të Tiranës. Për shkak të strukturës së tyre, ato janë një destinacion turistik shumë i popullarizuar në qytet.

Book your vacations

Adresa

Tujan Castle, Rruga Hasan Lici, Shtish (Shtish-Tufina)

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose