Kala

Kalaja e Tepelenës

Vlerësime 0

Kalaja e Tepelenës ndodhet në veri të qytetit të Tepelenës.  Është një kala historike e ndërtuar në shekullin e 14-të dhe ndodhet në lartësinë 350 metra mbi nivelin e detit.

Historikisht, kjo kala ka qenë shumë e rëndësishme për shkak të pozicionit të saj strategjik, duke duke pasur nën kontroll rrugët, nga Gjirokastra përgjatë luginës së Drinos dhe tjetra nga Përmeti gjatë luginës së Vjosës. Kjo kala është rikonstrukturuar nga Ali Pasha i Tepelenës në shekullin e 18-të, një nga personazhet më të njohura në historinë e Shqipërisë.

Kështjella ka pasur një rol të rëndësishëm në luftërat për pavarësinë e Shqipërisë dhe ka qenë vendi ku u zhvilluan disa nga betejat më të rëndësishme të kohës së Ali Pashës. Aktualisht brenda kalasë së Ali Pashë Tepelenës janë ndërtuar shtëpi ku jetojnë afërsisht rreth 300 banorë.

Kalaja e Tepelenës ofron një pamje të shkëlqyeshme të qytetit të Tepelenës dhe zonave rurale të rrethinave të tij.

Brenda mund të vizitohen dhomat e ndryshme, sallat, korridoret dhe kullat e saj të mëdha.

Kalaja Tepelenës është një vend ideal për të mësuar më shumë rreth historisë dhe kulturës së kësaj zone por dhe për të zbuluar vendet e bukur përreth saj.

Book your vacations

Adresa

Tepelena Castle, Ali Pashë Tepelena, Tepelenë

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose