Kala

Kalaja e Kardhiqit

Vlerësime 0

Kalaja e Kardhiqit ndodhet në fshatin me të njëjtin emër rreth 4 kilometra larg qendrës së qytetit të Gjirokastrës. Ajo është ndërtuar midis fundit të shekullit te 14-të dhe fillimit te shekullit të 15-të, dhe është shpallur “Monument Kulture i Kategorisë së Parë” në vitin 1963. Kalaja ndodhet brenda luginës se Kardhiqit, me një formë e pesëkëndëshi me sipërfaqe 0,2 ha dhe me mure 1.30 metra të gjerë.

Një fakt interesant për Kalanë e Kardhiqit është se ajo ka qenë një qendër strategjike e rëndësishme për shumë qeverisje dhe pushtues në historinë e saj.

Brenda kalasë shihen muret e fortifikimit dhe shkallët e gdhendura në gur. Natyra përreth kalasë së Kardhiqit është karakteristike dhe me bimësi shumë e pasur dhe e diversifikuar, pasi është e vendosur në një zonë të lartë dhe kjo bën të mundur rritjen e një sërë bimësh.

Kjo kala është shumë e përshtatshme për ekspedita natyrore dhe ofron një pamje të mrekulluesheme të gjithë zonës përreth.

Book your vacations

Adresa

Kardhiq Castle, Rruga Pazarit, Prongji

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose