Kala

Kalaja e Gradishtës, Maliq

Vlerësime 0

Kalaja e Gradishtës ndodhet afër fshatit Barmash. Kalaja është një monument kulture i periudhës së hershme të hekurit dhe një kështjellë e shekullit të 5-6 pas Krishtit. Në majën e Gradishtës u ndërtua kali iliro-romak që mban të njëjtin emër me kodrën. Kjo kala ka luajtur një rol të rëndësishëm në ruajtjen e karvaneve në rrugën Këlcyre - Gryka e Langaricës - Barmash - Erseke - Voskopojë. Në këtë kala arriti të strehohej deri në një garnizon ushtarësh dhe shërbeu si strehë për banorët e fshatit dhe si pengesë për ushtritë romake që erdhën nga qafa për të pushtuar qytetet bizantine dhe qendrat e tij të mëdha.

Book your vacations

Adresa

Barmash, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose