Parqet Kombëtare

Parku Kombëtar Zall Gjocaj

Vlerësime 0

Parku Kombëtar Zall Gjocaj ndodhet në rrethin e Matit, Qarku Dibër. Me një sipërfaqe prej 140 ha, parku së bashku me zonën rreth tij ka vlera të larta të biodiversitetit.

Sipas fitogjeografisë parku përbëhet nga llojet endemike dhe subendemike, livadhet alpine, liqenet akullnajore, përrenjtë e shumtë dhe një faunë me karakteristikë të veçantë.Në pyll gjenden si: pisha, arrnen, rrobull, ah etj. Përsa i përket Faunës, parku është tepër i rëndësishëm dhe një bërthamë për gjitarët e mëdhenj si: ariu, ujku, rrëqebulli, kaprolli etj.Nga shpendët përmendim: shqiponjën e malit etj..

Parku Kombëtar Zall Gjocaj, përveç vlerave shkencore e natyrore së bashku me zonën rreth tij, shquhet për vlera estetike dhe peisazhet me atraksion të madh ekoturistik. Ky park është mjaft tërheqës për vizitorët vendas dhe të huaj.

Book your vacations

Adresa

Rruga Nikgjonaj, Qender Theth, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose