Objekte Kulti

Ujërat termale të Bënjës

Vlerësime 0

Ujërat termale të Bënjës janë një thesar natyror dhe një destinacion shëndetësor në Shqipëri. Këto ujëra njihen edhe si banjat termale të Bënjës dhe ndodhen 14 km larg qytetit të Përmetit, në komunën Petran. Gjatë rrugës për të arritur në këto ujëra, mund të ndiqni itinerarin automobilistik Përmet-Petran-Bënjë.

Kjo zonë termale shtrihet në rrethana natyrore të bukura, duke qenë e vendosur në një ambient të favorshëm në rrethin e shkëmbinjve masive, në të dy anët e lumit Lengaricë. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për ata që janë të interesuar për relaksim, shëndet dhe natyrë.

Ujërat termale të Bënjës janë të pasura me sulfur, dhe kanë efekte shumë të larta kuruese. Ka gjithsej 6 burime termale në këtë zonë, duke ofruar trajtimin për sëmundje të ndryshme. Këto burime shfrytëzohen për trajtimin e sëmundjeve kronike të reumatizmës, duke ofruar një zgjidhje të natyrshme dhe terapeutike për ata që vuajnë nga kjo kategori sëmundjesh. Po ashtu, një tjetër burim përdoret për trajtimin e sëmundjeve të stomakut, ndërsa një burim i fundit është i specializuar për trajtimin e sëmundjeve të lëkurës.

Temperatura e ujrave termale në këtë zonë varion nga 26-32 ºC, duke i bërë ato të përshtatshme për përdorim terapeutik. Historikisht, shteti shqiptar ka shfrytëzuar këto burime nga vitet 1964-1975, por aktualisht ato janë të dëmtuara, pjesërisht si rezultat i shfrytëzimit të pa-organizuar nga banorët e Përmetit gjatë verës.

Pavarësisht sfidave aktuale, ujërat termale të Bënjës mbeten një resurs i rëndësishëm shëndetësor dhe një atraksion turistik që ofron relaksim dhe trajtim të njëkohshëm në një mjedis natyror të bukur.

Book your vacations

Adresa

Benjë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose