Objekte Kulti

Mekami i Xhanajt, Xhanaj

Vlerësime 0

Teqeja e Xhanajt është një ndërtesë e vjetër dhe e rëndësishme në fshatin Xhanaj, e cila ka një histori të gjatë dhe ka pësuar rindërtim pas vitit 1990. Kjo teqe shquhet për arkitekturën tradicionale, përfshirë minareun karakteristik dhe ornamentimin e detajuar të fasadës së saj. Ajo shërben si një qendër e rëndësishme e adhurimit dhe pika e bashkimit për komunitetin lokal gjatë festave fetare dhe aktiviteteve kulturore. Rindërtimi i saj pas viteve 90-të është simbol i përpjekjeve për të rivitalizuar identitetin dhe kulturën fetare në zonën e Xhanajt.

Book your vacations

Adresa

969M+M9, Xhanaj, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose