Objekte Kulti

Xhamia e Këlcyrës

Vlerësime 0

Xhamia e Këlcyrës është një monument i rëndësishëm historik dhe arkitektonik në qytetin e Këlcyrës, Shqipëri. E ndërtuar në stilin e xhamive tradicionale myslimane në Ballkan, ajo përbëhet nga një hapësirë e madhe adhurimi me një kupolë që mbulon një bazë katrore. Fasada e xhamisë është e zbukuruar me detaje arkitekturore të vegjël, përfshirë varkat dhe një minare të vogël që ngrihet pranë.

Brendësia e xhamisë është e dekoruar me tapisera dhe mbulesa të bukura, duke krijuar një ambient të qetë për lutje dhe dëgjim të predikimeve gjatë namazeve. Në hyrje, ka një qendër për larje të duarve dhe këmbëve, praktikë e zakonshme në fesën myslimane. Minberi është vendosur në një anë të xhamisë, ku imami udhëheq lutjet dhe predikimet gjatë ditëve të shënjuara.

Xhamia e Këlcyrës shërben si qendër e adhurimit dhe një vend i rëndësishëm për bashkëpunim social dhe kulturor për komunitetin mysliman të qytetit dhe rajonit. Ajo është dëshmi e rëndësishme e trashëgimisë kulturore dhe arkitektonike të Këlcyrës dhe e rëndësishmja e fesë myslimane në historinë e vendit.

Book your vacations

Adresa

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose