Objekte Kulti

Muzeu Etnografik i Krujës

Vlerësime 0

Muzeu Etnografik i Krujës, një thesar i pasur i historisë dhe kulturës shqiptare, gëzon një vendndodhje të veçantë brenda kalas së Krujës. Ky muzeum është një ndërtesë e veçantë e tipit "çardak", e cila daton nga viti 1764 dhe është një monument kulture i kategorisë së I-rë. Shtëpia e familjes së Toptanve, që shërben si ambienti ku ndodhet muzeu, tregon një frymë autentike të kohës dhe prezanton një pamje të plotë të zejeve të ushtruara në Krujë dhe Shqipëri, duke nisur që nga periudha e hershme e 300 vjet më parë.

Brenda mjedisve të muzeut, si dhe në mjediset e jashtme, vizitorët përballen me një koleksion të pasur të objekteve origjinale dhe funksionale. Më shumë se 90 për qind e objekteve janë autentike, duke shpalosur me kujdes dhe delikatesë zejet dhe mënyrën e jetesës të periudhës së kaluar. Ekspozitat përfshijnë objekte të realizuara me aftësi të larta artizanale prej materialeve të ndryshme si qeramika, druri, gur, hekur, pambuk, mëndafsh, lesh, dhe qendisje të ndryshme.

Ky muze, me objekte që përfshijnë çdo detaj të jetesës së përditshme në Krujë, ofron një udhëtim kohor dhe kulturore në periudhën e hershme të historisë shqiptare. Mosha e objekteve përfshin një gamë të gjerë, duke filluar nga 60-70 vjet deri në ato me një histori prej 500 vjetësh.

Muzeu Kombëtar Etnografik i Krujës, i cili u hap më 20 nëntor 1989, shërben si një dritare që shpalos para vizitorëve pasurinë e trashëgimisë dhe kulturës shqiptare. Ky institucion kulturor ofron një eksperiencë unike dhe edukuese për ata që janë të interesuar për njohjen e thellë të kulturës dhe historisë së Shqipërisë.

Book your vacations

Adresa

GQ4V+MFJ, Rruga Kala, Krujë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose