Objekte Kulti

Konakët e Banimit të Dervishëve, Berat

Vlerësime 0

Konakët e banimit të dervishëve, të ndërtuar në shekullin XIX, janë një kompleks arkitekturor i rëndësishëm që gjendet në anën jugore të teqesë së Helvetive ne Berat. Këto ambiente shërbenin për ceremonitë fetare dhe për qëndrimin e dervishëve në këtë teqe. Kompleksi ka një shtrirje gjatësore lindje-perëndim dhe përbëhet nga disa elemente të veçanta:

Dhoma të ndërtuara me mure prej guri dhe çati druri: Në katin e sipërm të konakëve gjënden dhomat e banimit të dervishëve. Këto dhoma janë të ndërtuara me mure prej guri për stabilitet dhe siguri, ndërsa çatitë e tyre janë bërë me dru për të krijuar një ambient të rehatshëm dhe të freskët për banorët.

Çardak me shtylla druri pa tavan: Përreth gjithë gjatësisë së konakëve, ekziston një çardak me shtylla druri pa tavan. Ky element arkitekturor ofron një hapësirë të hapur dhe të mbrojtur nga dielli dhe shiu, duke krijuar një ambient të përshtatshëm për qëndrimin dhe komunikimin e banorëve.

Kompleksi i konakëve është një dëshmi e rëndësishme e arkitekturës së shekullit XIX dhe reflekton kulturën dhe traditat e kohës së tij, duke ofruar një pamje tërheqëse të jetës së dervishëve dhe të aktiviteteve fetare në këtë periudhë historike.

Book your vacations

Adresa

PX42+8X9, Berat, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose