Objekte Kulti

Kisha e Shën Kollit, Perondi

Vlerësime 0

Kisha e Shën Kollit ështe ndërtuar në shekullin XI në fshatin Perondi, 18 kilometra në veri të Beratit. Kisha konsiderohet si një monument bizantin që në kohën e hershme në Shqipëri, kisha është me tri nefe, me çati druri dhe me ambientin e altarit të mbuluar me qemer.

Në periudhën e dytë kishës ju shtua narteksi dhe kambanarja, më vonë dhe rrethimi me kjostër. Në vitin 1786 u rindërtua dhe çatia pastaj në vitin 1931 ju bë dhe një mermetim tjeter nga specialistë të Institutit të Monumenteve. Dhe pse janë bërë disa mermetime, në kishë duket vjetërsia e saj.

Book your vacations

Adresa

PW5V+HQP, Berat, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose