Objekte Kulti

Kisha e Manastirit të Shenjtë të Shën Gjergjit, Finiq

Vlerësime 0

Kisha e Manastirit të Shenjtë të Shën Gjergjit ndodhet në një shpat të ulët, në hyrje të Leshnicës së Sipërme, në Finiq. Kisha përbëhet nga ambienti kryesor, tempulli, narteksi i jashtëm dhe apsida që zgjatet nga tempulli.

Muret e kishës janë ndërtuar me gurë të çrregullt dhe gëlqere ndërsa afresket  e tempullit janë realizuara nga agjiografi  i Dropullit Ilia Logoviti, në vitin 1525. Këto afreske mbeten një vlerë e çmuar dhe nga më të vjetrat në gjithë trevën e Epirit.

Book your vacations

Adresa

Finiq, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose