Natyrë

Fusha e Liqethit

Vlerësime 0

Fusha e Liqethit ndodhet në malin e Cukalit, pranë fshatit Lekgegaj. Fusha është në lartësinë 1200 m mbi nivelin e detit, në Shllak.

Përfaqëson një gropë glacio-karstike në kryqëzimin e shkëputjeve tektonike. Ajo është me gjatësi 1.3 km, me gjerësi 800 -100 m.                       

Ka disa forma të vogla karstike, cakullina, bimësi barishtore dhe një liqen të vogël gjatë shkrirjes së borës. Për të vizituar Fushën e Liqethit, ndiqet rruga rurale Shkodër-Cukal.

Book your vacations

Adresa

Shllak, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose