Kala

Kalaja Mesjetare e Kalasës, Delvinë

Vlerësime 0

Kalaja Mesjetare e Kalasës është një monument i trashëgimisë kulturore në Rrëzomë, të Delvinës. Ky monument është i llojit "Arkeologji", i miratuar  në dhjetor të vitit 1987. Tipologjia e saj është kala, ndërtim i shek.XVI.

Kalaja e Kalasës është pushtuar nga osmanët në vitet 1479-1482. Gjatë këtyre viteve, në fuqi ka qënë Sulltan Bajazid II dhe Komandanti Gedik Ahmed Pasha.                                                             

Bazuar në shkrimet e Evliya Çelebiu, Kalaja Galata është Kalasa. Mendohet se ka përshtatje me Kalasën, sepse emri është i ngjashëm Galata-Kalasa dhe se lumi i Kalasës kalon në krahun perëdimor të kalasë që është në qëndër të fshatit. Ky lumë derdhet në det afër Delvinës.

Book your vacations

Adresa

2X75+JRC, Kalasë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose