Kala

Kalaja e Skelës

Vlerësime 0

Kalaja e Skelës është një atraksion shumë i bukur dhe me një histori shumë të pasur. Kjo kala ndodhet në qytetin e Vlorës, në jug të Shqipërisë.

Ajo është e vendosur në një kodër në anën e majtë të rrugës së bregdetit që shkon nga qyteti i Vlorës drejt jugut.

Kala është rreth 3 km larg qytetit të Vlorës dhe është lehtësisht e arritshme me transport publik ose me makinë. Kalaja është ndërtuar nga Sulejmani i Madhërishëm në vitin 1531.

Kalaja e Skelës ka ekzistuar e plotë dhe e mirëmbajtur deri në fillim të shekullit XX.

Gjithashtu ne këtë kala janë zbuluar disa objekte arkeologjike të rëndësishme, si monedha dhe vazo me origjinë ilire dhe romake. Gjurmët e saj, sot ekzistojnë nën një bodrum të llangosur me ujë, nën një ngrehinë shumëkatëshe në zonën e Skelës, përpara stadiumit të qytetit. Historianët mendojnë se kalaja e kishte formë tetë-këndore, 15 metra e lartë dhe gjatësinë e një brinje e kishte 90 metra, largësinë mes dy këndeve e kishte 205 metra dhe rrethohej nga një kanal 9 metra i gjerë, që e lidhte atë me detin.

Vizitorët e kësaj kalaje mund të bëjnë shëtitje eksploruese përreth rrënojave të kalasë dhe të shijojnë pamjen e peisazhit natyror të pasur me gjelbërim.

Book your vacations

Adresa

Vlorë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose