Kala

Kalaja e Peqinit

Vlerësime 0

Në qytetin e Peqinit ngrihet ne hyrje të qytetit kalaja e saj. Qëllimi i kësaj kalaje ishte të kontrollonte rrugën e rëndësishme që lidhte qytetet e brendshme të Shqipërisë me kryeqytetin eTiranës. Themelet e saj mendohet që i përkasin periudhës romake, në kohën e ndërtimit të rrugës Egnatia dhe muret e saj kanë një lartësi prej 12 metrash. Më pas është rikonstruktuar gjatë pushtimit Turk dhe në të është ndërtuar një saraj dykatësh dhe një xhami e vogël pa minare.

Në muret e kalasë janë gjetur tuba prej balte, që sipas arkeologëve do të thotë se në kohë lufte furnizimi me ujë është bërë nga jashtë.

Kalaja e Peqinit është një objekt mjaft i rëndësishëm i kësaj zone dhe vizitirët e saj ndalen aty gjatë gjithë vitit.

Book your vacations

Adresa

2PVX+WWJ, Peqin, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose