Kala

Kalaja e Drishtit

Vlerësime 0

Rreth 15 kilometra në verilindje të qytetit të Shkodrës në një lartësi prej 800 metra mbi nivelin e detit ngrihet Kalaja e Drishtit. Ajo është ndërtuar në shekullin e XIII si një fortesë bizantine dhe mban statusin "Monument Kulture" që nga viti 1948.

Kalaja u ndërtua në periudhën romake si një vendbanim në rrugën Shkodër – Kosovë dhe në antikitetin e vonshëm merr rolin e njërës prej fortesave zinxhir, të cilat mbronin Qytetin e Shkodrën.

Në Kalanë e Drishit mund të shihen disa nga kullat e lashta, kisha e vjetër, kopshti i saj vogël dhe nga muret e saj një pamje të mrekullueshme të qytetit të Shkodrës.

Vizitorë të shumtë ndërmarin shpesh përshkrimin e rrugëve drejt Kalasë në këmbë sidomos gjatë stinës së verës.

Book your vacations

Adresa

Drisht, Postribë, Shkodër Municipality

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose