Parqet Kombëtare

Parku Natyror Qafë Shtamë

Vlerësime 0

Parku Natyror Qafë Shtamë ndodhet rreth 25 km në verilindje të qytetit të Krujës, prane komunës së Cullit. Qafeshtama me lartesi 1230 m shërben si urë lidhëse, midis zonës së Krujës dhe luginës së Matit në veri.

Parku Qafshtamës u themelua në vitin 1996, me një pamje të bukur malore të përbërë kryesisht nga pyjet me pisha, disa liqene të vogla dhe burime të mëdha.

Zona kufizohet me pellgun e Bovillës ne jug. Gjithashtu, burimet e saj janë të njohura për vlerat kuruese si kroi i ‘Nënës Mbretëreshë’, te ndodhura rreth 1100 m mbi nivelin e detit. Uji i burimeve të Qafështamës vlerësohet si i pasur me magnez. Kroi bën pjesë në listën e monumenteve të natyrës shqiptare (hidomonumenteve).

Që prej kohës së diktaturës kampi i pushuesve në Qafshtamë ka shërbyer si një destinacion për kurimin e sëmundjeve të ndryshme të mushkërive. Kohët e fundit, parku ka tërhequr shumë vizitorë nga brenda dhe jashtë vendit të cilët janë të apasionuar edhe pas hiking.

Book your vacations

Adresa

Selixë, Komsi, Mat Municipality

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose