Parqet Kombëtare

Fshati Berzanë

Vlerësime 0

Fshati Berzanë ndodhet në Zejmen të Mirditës, në Lezhë. Sipëfaqja aktuale është 880.00 ha dhe 20 km larg qytetit. Fshati është zonë me bimësi tipike mesdhetare, kati drunor dhe shkurror dominohet nga dushkaja me përzjerje shqope. Interes ka dhe bimësia barishtore, sidomos ajo mjekësore e tanifere.  Brenda kësaj zone takohen dhe gjitarë të mëdhenj si: derri i egër, ujku, dhelpra, kunadhja etj. Gjithashtu takohen edhe një komunitet karakteristik shpendësh.                                                                                                 
Berzana përfaqëson një shpat malor, i cili në krah të qytetit të Mirditës vazhdon në një luginë të pasur me faunë, e cila ka lejuar që rajoni të kthehet në një nga rezervatet më të rëndësishme të gjahut në vend.

Book your vacations

Adresa

Zejmen, Lezhë Municipality, Lezhë County

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose