Objekte Kulti

Vendbanimi Prehistorik, Pogradec

Vlerësime 0

Vendbanimi prehistorik ndodhet në fshatin Lin, në brigjet perëndimore të Liqenit të Ohrit, 20 km larg qytetit të Pogradecit. Ky vendbanim “palafit" 7500-vjeçar në Lin është një zbulim arkeologjik mbresëlënës. Mendohet se ky vendbanim i zbuluar, daton që 7500 vjet më parë.

Të tjera zbulime arkeologjike mbresëlënëse hedhin dritë mbi vendbanimet e hershme në territoret shqiptare, sipërfaqja e vendbanimit prehistorik, mendohet të jetë rreth 35.000 m².      

Janë zbuluar gjithashtu elemente drusore, që dëshmojnë për mënyrën e ndërtimit dhe arkitekturës si: vegla pune prej stralli, enë të ndryshme qeramike, fragmente kocke kafshësh dhe janë marrë kampione sedimentologjike për analiza në laboratorë.

Ky fshat turistik vazhdon të vizitohet në çdo stinë të vitit nga shumë turistë të huaj, por edhe vendas.

Book your vacations

Adresa

3J8V+45P, Lin, Pogradec, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose