Objekte Kulti

Varreze Tumulare, Himarë

Vlerësime 0

Varreze tumulare e periudhës së Bronzit të Vonë (Shek. XV-XII p.Kr) u zbulua në datën 6 korrik 2020 nga një gërmim arkeologjik i realizuar në Himarë, nga Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore të Vlorës dhe Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore. Sipas arkeologëve zbulimi është i një rëndesie të veçantë, pasi është i pari sit arkeologjik i këtij lloji që zbulohet në bregdetin e Himarës, duke i'a shtuar Hartës Arkeologjike të Shqipërisë edhe një zonë tjetër me varreza tumulare. Ky është padyshim zbulimi i parë dhe kaq i rëndësishëm pas disa shekujsh në tokën shqiptare në bregdetin jugor. 

Book your vacations

Adresa

Himarë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose