Objekte Kulti

Katedralja Ortodokse Ringjallja e Krishtit, Tiranë

Vlerësime 0

Katedralja Ringjallja e Krishtit ndodhet në pjesën jugperëndimore të Qendrës së Tiranës Ajo është një katedrale ortodokse shqiptare, e treta më e madhe në Ballkan. Ndërtimi i saj u përfundua në 2012 dhe zyrtarisht është hapur në qershor 2012. Kompleksi i Katedrales përfshin këto struktura: Katedralen, Kishën e Lindjes së Jezusit, Këmbanën, Qëndrimin e Sinodit të Shenjtë, Qendrën Kulturore, një librari, dy kupolat e tjera dhe një muzeum i vogël. Kubeja e Katedrales është me lartësi prej 32.2 m, ndërsa kulla e këmbanës arrin 46 m. Katedralja mbetet një atraksion turistik dhe vizitohet jo vetëm nga besimtarët ortodoks.

Book your vacations

Adresa

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose