Objekte Kulti

Xhamia e Namazgjasë, Tiranës

Vlerësime 0

Xhamia e Namazgjasë është një monument i trashëgimisë kulturore në Tiranë. Ky monument është i miratuar në mars të vitit 2007. Namazgjaja nga turqishtja - vendi i namazit. Në vitin 1992 pranë Kuvendit u vendos një gurthemel për Xhaminë e Namazgjasë me shkrime në shqip dhe arabisht.

Xhamia po ndërtohet nën mbikqyerjen e Komuniteti Mysliman i Shqipërisë dhe mbështetjen financiare nga fondacioni i Presidencës turke të Çështjeve Fetare.

Xhamia do të ketë katër minare me gjatësi 50 metër dhe një kupolë qendrore të stilit klasik turk, e gjatë 30 metra. Sipërfaqja e xhamisë do jetë rreth 10,000 m2 dhe kati i parë i xhamisë do të ketë një qendër kulture, sallë konferencash, bibliotekë, sallë ekspozitash, restorante, dhoma pune dhe dhjetë klasa për studimin e fesë islame dhe Kuranit. Rreth 4,500 besimtarë do të mund të falen njëkohësisht në xhami.

Book your vacations

Adresa

8RGF+7QW, Tirana, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose