Objekte Kulti

Xhamia e Sopotit, Borsh

Vlerësime 0

Xhamia e Borshit në Kalanë e Sopotit, në Shqipëri. Gjendet në brendësi të Kalasë së Sopotit, kalaja daton që në shekullin IV-III p.e.s. 
Ndodhen 500m mbi nivelin e detit. Në periudhën e mesjetës në Kalanë e Sopotit u ndërtua xhamia, periudhë kjo kur Ali Pashë Tepelena mori nën kontroll zonën dhe fortifikoi kalanë për ta patur si një garnizon ushtarak për Bregun.  Xhamia e Kalasë së Borshit është ndërtuar nga Haxhi Bendo, mbështetësi i Ali Pashë Tepelenës në këto anë.
Xhamia e Borshit është monument kulture i kategorisë së parë, është i vetmi objekt kulti islam në fshatrat e Bregut.  

Book your vacations

Adresa

3V94+WC5, Borsh, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose