Objekte Kulti

Parku Mbretëresha Geraldine në Burrel

Vlerësime 0

Parku Mbretëresha Geraldine në Burrel është një thesar natyror dhe kulturor i shpallur nga Mbretëresha e Shqiptarëve, Geraldina Zogu, në vitin 1935, si një dhuratë për qytetin e Matit, vendlindjen e mbretit Ahmet Zogu. Ky oazë  gjelbëruese shtrihet në pjesën veriore të qytetit dhe mbart një varietet të pasur të pemëve të rralla nga vendet tropikale dhe jo vetëm, duke e bërë atë një ndër parqet më të veçantë në Shqipëri dhe në Ballkan.

Përbërja unike e parkut shpërfaqet në ndryshimet e larmishme të pemëve, duke përfshirë specie të tilla si Dëllinja Gri, Cedrus, Sofratika, Croptomerja Japoneze, dhe shumë të tjera. Edhe pse një pjesë e bimëve të rralla u transferuan në parkun e liqenit artificial në Tiranë, ende mbetet një sasi e konsiderueshme e pemëve të rralla tropikale në Parkun Mbretëresha Geraldine.

Parku shërben si një oazë e qetësisë dhe freskisë, dhe në veçanti në stinën e verës, bëhet qendra e preferuar e mijëra qytetarëve të cilët dëshirojnë të shijojnë bukurinë dhe harmoninë e natyrës.

Me pamjen e tij të mahnitshme dhe një kombinim të pasur të gjelbërimit dhe biodiversitetit, Parku Mbretëresha Geraldine po bëhet jo vetëm një atraksion turistik, por edhe një hapësirë e rëndësishme për shëndetin dhe kënaqësinë e banorëve të qytetit dhe vizitorëve nga të gjitha anët. Për restaurimin dhe mbrojtjen e këtij parku të rrallë, ky vend ka potencialin të bëhet një model pozitiv për zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm dhe ruajtjen e mjedisit në Shqipëri.

Book your vacations

Adresa

J268+W6V, Rruga Sule Kurti, Burrel, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose