Objekte Kulti

Kisha Shën Mërisë, Vau i Dejës

Vlerësime 0

Kisha Shën Mërisë është ndertuar në këmbë të malit të Dejës ku ndodhen rrënojat e qytezës dhe fortesës mesjetare të Danjës. Për herë të parë kisha përmendet si qendër peshkopale në vitin 361.

Ajo është një ndërtim tipik i stilit Gotik, të shek.XIII. Gjithashtu paraqet një kishë një nefenëshe me planimetri drejtkendëshe dhe absidë rrethore në anën lindore.                                

Kisha ka qenë e shtrirë në Kalanë e Danjës, në luginën e malit të Dejës dhe mendohet se është ndërtuar rreth viteve 1300.

Në këtë Kishë thuhet se ka vënë kurorë Skenderbeu dhe në afërsi të saj ekziston varri i Lekë Zaharisë.

Kisha Lindja e Zojës është një ndër Kishat më të vjetra në Shqipëri që i ka rezistuar shkatërrimeve ndër shekuj derisa  rregjimi komunist e shëmbi plotësisht në vitin 1969. 

Book your vacations

Adresa

2J7G+85W, Deja, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose