Objekte Kulti

Kisha e Shën Thanasit, Lukovë

Vlerësime 0

Kisha e Shën Thanasit ndodhet në fshatin Lukovë, 22 m larg nga fusha sportive dhe 223 m larg nga rruga nacionale.

Ajo feston çdo datë 18 Shtator " Ditën e Thanasit" për të gjithë besimtarët që mbajnë këtë emër.

Athanasius I i Aleksandrisë (296-292 – 2 Maj 373), i quajtur ndryshe Athanasius I Madh, ishte një "baba" i kishës greke dhe papa i 20 i Aleksandrisë.

Episkopasia e tij zgjati 45 vjet. Ai ishtë një teolog Kristian, themelues i kishës, mbrojtës I Trinitarizmit kundër Arianismit dhe një lider i krishtërimit në Egjit gjatë shekullit të katërt.

Book your vacations

Adresa

XWR7+M98, SH8, Lukovë 9713, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose