Objekte Kulti

Kisha e Shën Nikollës, Palasë

Vlerësime 0

Kisha e Shën Nikollës ndodhet në pranë plazhit të Palasës. Kisha i dedikohet Shën Nikollës, i cili njihet ndryshe si "Nikolla i Barit", një peshkop i hershëm Kristian me origjinë Greke nga qyteti i Myra në Azinë e Vogël, në periudhën e perandorisë romake.

Si pasojë e shumë mrekullive të cilat i dedikohen Shën Nikollës, ai njihet ndryshe si Nikolla Çudibërësi. Nikolla është shenjti i marinarëve, tregtarëve, shigjetarëve, hajdutëve të penduar, fëmijëve, beqarëve dhe studentëve. Kisha është e hapur për të gjitha ritet fetare, që zhvillojnë banorët e fshatit. 

Book your vacations

Adresa

5HCM+WMP, Palasë 9422, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose