Objekte Kulti

Kisha e Shën Mëhillit, Berat

Vlerësime 0

Kisha e Shën Mëhillit është e ndërtuar në jug të kalasë së Beratit. Kjo kishë ortodokse mesjetare mendohet të jetë ndërtuar në shekullin XIV dhe i dedikohet Shën Kollit kisha është e vendosur mbi një kodër në qytetin e Beratit.

Kapela është në formën e një kryqi dhe e ndërtuar pa një support të brendshëm, muret e kishës janë  me një kombinim tullash të kuqe dhe gur.

Në kishë kanë mbetur akoma disa nga afresket orgjinale, ndryshe nga kishat e tjera të Beratit.

Book your vacations

Adresa

PW5V+HQP, Berat, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose