Objekte Kulti

Kisha e Shën Kollit, Vuno

Vlerësime 0

Kisha u ndërtua në shekullin XVI nga dy familje autoktone dhe dishendente nga të cilat vijnë dhe dy emra të shquar të artit shqiptar si aktori Robert Ndrenika dhe regjisori Dhimitër Anagnosti.

Kisha ishte e ruajtur në formën e saj më të mirë deri në vitin 1967, pas shembjes me vendim të regjimit komunist. Tashmë aty gjejmë vetëm rrënojat e mureve, të cilat iu japin më së miri idenë mbi bukurinë që ka patur. Ndërtimi ka marrë edhe një anim në pjesën veri-jugore të saj si pasojë e ndërhyrjes në vitin 2011 për shtrimin e një ujësjellësi, gjë që ka sjellë dëmtime në strukturën e saj.Book your vacations

Adresa

Kisha e Shën Nikollës, Vuno, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose