Objekte Kulti

Kisha e Shën Kollit, Kurjan

Vlerësime 0

Kisha e Shën Kollit në Kurjan, ndërtuar në shekullin e XIII, është një thesar i rëndësishëm kulturor në Shqipëri. Përfaqëson një kombinim të rrallë të arkitekturës bizantine dhe artit mesjetar. Ndodhet në një vend të veçantë në kodër, me strukturë të ndërtuar me mur të kuq dhe gurë të skuqur në qoshet.

Kisha ka përjetuar ndryshime gjatë kohës, duke humbur kupolën origjinale dhe disa portikë. Brenda saj ruhen afresket e vitit 1578 të piktorit ikonograf Nikolla. Kjo kishë ka një lidhje të fortë me kultin e Shën Nikollës.

Book your vacations

Adresa

Kurjan, Bashkia Roskovec, Fier County

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose