Objekte Kulti

Kisha e Shën Kollit Dhërmi

Vlerësime 0

Kisha e Shën Kollit ndodhet buzë detit, rreth 3 km larg fshatit të Dhërmiut.

Kjo kishë i dedikohet Shën Nikollës i cili njihej ndryshe si Nikolla i Barit, periudhë e "Perandorisë Romake". Peshkopi i hershëm Kristian ishte me origjinë greke, nga qyteti Myra në Azinë e Vogël. Ai mbetet një nga shenjtorët më të dashur të krishterëve si në Lindje, ashtu edhe në Perëndim.

Shenjtori përmendet në çdo Liturgji Hyjnore e përkujtohet nga Kisha Ortodokse si dhe ajo Romano-Katolike çdo datë 6 dhjetor.

Book your vacations

Adresa

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose